Tiina Erding driver Skräpbyrån som rustar upp gamla möbler.

Tiina Erding driver Skräpbyrån som rustar upp gamla möbler. Foto. Privat

De räddar möbler från att förvandlas till skräp: "Återvinning på riktigt"

"Vi älskar skräp och sopor"

HÖÖR. Skräpbyrån är en verkstad som är öppen för att renovera trämöbler som folk tänker slänga. Med hjälp av fantasi fräschar de upp och ger gamla möbler nytt liv.

Av
Maja Wiezell

Företaget startade 2011 i Höllviken men flyttade till Ludvigsborg under 2018. Nu vill denna second hand-loppis satsa på att etablera sig i byn.

– Det kan ibland vara lite svårt att flytta till en ny ort, berättar Tiina Edring.

Skräpbyrån drivs av Tiina Edring som tidigare arbetat som arkeolog och dekoratör. Företaget tar emot begagnade möbler och erbjuder sedan att måla, skrapar och spika ihop gammalt till nytt.

– Det är ingen butik, utan snarare en verkstad som kommer att ha öppet för kunder att lämna gamla saker de inte vill ha, berättar Tiina Edring.

I verkstaden renoverar de arbetande trämöbler som folk tänker slänga. Tiina Edring berättar att de hämtar möblerna hos privatpersoner eller företag. De är aktiva med att leta efter personer som skänker bort begagnade prylar på Facebook eller Blocket.

Gammalt fodral iklätt nytt tyg.

Gammalt fodral iklätt nytt tyg. Foto. Privat

– Ibland ser kunderna dess potential och då erbjuder jag mig att måla om dem, eller klä om stolsitsar efter kundens önskemål, säger Tiina Edring.

Förutom att rusta upp återvunna möbler, så arbetar även företaget med att hyra ut möbler till husförsäljning eller till dekoratörer som skyltmaterial. Tiina Edring utför butiksskyltningar med hjälp av dekoratör som arbetar tillsammans med henne på Skräpbyrån.

Grundaren berättar att Skräpbyrån är noga med att hålla ögon och öron öppna när det kommer förfrågningar från kunder som letar efter en specifik möbel.

Publicerad 15 May 2019 11:54