Bakelsetillverkningen är i full gång. Paulina Myhrborg går andra året på restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori.

Bakelsetillverkningen är i full gång. Paulina Myhrborg går andra året på restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori. Foto: Katarina Johansson

Nu blir majblomman ännu godare

Delar av intäkterna går till välgörenhet

ESLÖV. Eleverna från restaurang- och livsmedelsprogrammet på Bergagymnasiet har skapat en bakelse inspirerad av årets majblomma. En del av försäljningen kommer att gå till organisationen Majblomman.

Av
Elisaveta Gräsbeck

Snart är det premiär för den nya majblommebakelsen. Katarina Johansson är bagerilärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

– Det är eleverna själva som har komponerat bakelsen.

Katarina berättar att bakelsen har en mörk bas med smak av choklad. Man har sedan brett passionsfruktscurd på. Över detta vilar en kupol gjord av vit choklad, yoghurtsmousse och grädde.

– Bakelsen har en frisk smak av vår. Den är klädd i grön marsipan. Högst upp på toppen finns en liten majblomma av marsipan.

Bakverket kommer att finnas till försäljning i skolrestaurangen Sallius café. En bakelse kostar 30 kronor. Av dessa pengar går tio kronor till Majblomman.

– Det blir först till kvarn för de som vill köpa. Vi tar inte emot beställningar. Eleverna ska tycka att det är kul också. Det ska inte bli för stressigt, säger Katarina Johansson.

Försäljning av majblommebakelser kommer att ske den 26 april klockan 10 till 14.30. Samma tider gäller 2-3 maj samt 8-10 maj.

Majblomman är en ideell organisation som arbetar mot barnfattigdom. Barn och volontärer i hela Sverige deltar varje år i försäljningen av majblommor. Pengarna går till stöd till barn i familjer med utsatt ekonomi.

Publicerad 11 April 2019 10:02