Pomeranian tiken Ice är hemma igen efter två dagar på vift.

Pomeranian tiken Ice är hemma igen efter två dagar på vift. Foto. Privat

Tjuven fick kalla fötter – lämnade tillbaka stulen valp

Dök upp på samma plats två dygn senare

HÖÖR. Hunden Ice som försvann under söndagen har nu kommit hem igen. Ägarna misstänker att hon blev stulen. "Vi trodde att vi hade förlorat henne för alltid", säger hundvakten Liselott Kleberg.

Av
Emil Pettersson

Det var i söndagskväll vid niotiden som hunden Ice blev stulen i trädgården hemma på Kustvägen i Höör. Liselott Kleberg, som var hundvakt medan ägarna är i Thailand, skulle släppa ut hundarna på kvällen för att nattkissa. Under tiden gick hon in i huset igen och hörde då hur hundarna plötsligt började skälla.

– När jag gick tillbaka ut igen märkte jag att något inte stod rätt till. Jag räknade hundarna som ska vara 11 stycken men som nu bara var 10. Det var då jag förstod att hon var borta, och eftersom hon är så pass liten - bara 7 månader gammal vet jag att hon inte rymt själv. Det måste ha varit någon som tagit henne, säger Liselott Kleberg.

Under kvällen hade grannarna sett en bil med fyra män i som stod parkerad precis vid staketet till trädgården, vilket ökade hennes misstanke om att hunden blivit stulen.

– De tog registreringsnumret och vi har anmält det till polisen, säger Liselott.

Till slut fick det hela ett lyckligt slut. Igår eftermiddag vid 16 tiden hittades Ice igen på samma plats som hon försvann.

– Hundarna var ute i trädgården när jag hörde dem skälla. Jag gick då ut och såg att där satt Ice vid staketet. Hon var helt torr förutom på tassarna och luktade parfym eller rakvatten. Så nu måste jag bada henne eftersom hon löper, avslutar Liselott.

Publicerad 16 January 2019 14:00