Fredrik Hanell, ordförande för Miljöpartiets Skåneavdelning, tycker att det är beklagligt att förslaget blev offentligt.

Fredrik Hanell, ordförande för Miljöpartiets Skåneavdelning, tycker att det är beklagligt att förslaget blev offentligt. Foto: Pressbild

MP drar tillbaka kontroversiellt förslag: "Skadar förtroendet"

Partiet menar att det var tänkt som satir

ESLÖV.

Miljöpartiet i Eslöv pudlar nu och drar tillbaka sin kontroversiella budgetmotion. Enligt partiets gruppledare Rickard Sallermo var förslaget inte förankrat i fullmäktigegruppen.
– Det är bara beklagligt att detta har skett och vi får se över våra interna rutiner, säger han.

Efter Lokaltidningens avslöjande har Miljöpartiets ordförande i Eslöv valt att lämna alla sin uppdrag. Läs mer i länken nedan:

Budgetmotionen presenterade förslag som visitationszoner, ateism i skolan och deportation av medborgare som inte gillade mångkultur. Enligt Miljöpartiet var förslaget tänkt som satir.

– Rent krasst kan man konstatera att satir och sarkasm inte gör sig i skrift och den borde aldrig ha lämnats in. Den var inte godkänd av varken fullmäktigegruppen eller på medlemsmötet, säger Rickard Sallermo.

Fredrik Hanell, Miljöpartiets ordförande i Skåne, har läst förslaget och håller med om kritiken.

– Vad jag förstår var tanken att parodiera ett antal liknande förslag från Sverigedemokraterna som riktats mot invandrare. Det finns lämpligare sätt att ifrågasätta deras politik än i en budgetmotion, säger Fredrik Hanell och fortsätter:

– Det är beklagligt att detta har skett och det är inte positivt för bilden av partiet.

Rickard Sallermo säger att förslagen i motionen rimmar dåligt med Miljöpartiets politik och att detta nu fått spridning flyttar fokus från viktiga frågor.

– Det skadar förtroendet för oss som parti och det kommer att bli en utmaning att återupprätta det, säger han.

– Vi får se över våra rutiner när det gäller både intern och extern kommunikation, till exempel vilka som ska skicka in motioner.

Han tycker dock att det kan finnas vissa poänger i förslaget.

– Det finns ämnen som är viktiga att diskutera, men det lämpar sig inte att göra det på det här sättet, säger han.

Publicerad 13 December 2018 10:01