Sandra Malmgren lägger ner mycket av sin vakna tid på fotbollen. ?Arkivfoto: Tommy Stambolovski

Sandra Malmgren lägger ner mycket av sin vakna tid på fotbollen. ?Arkivfoto: Tommy Stambolovski

Belönas för sitt engagemang inom handikappfotbollen

Sandra Malmgren i Trollenäs IF får stipendium av Rebeckalogen

ESLÖV. ?Sandra Malmgren, ansvarig för handikappsektionen i Trollenäs IF, har tilldelats ett stipendium på 7140 kronor av Rebeckalogen nummer 58 i Eslöv, den kvinnliga grenen av Odd Fellow.
Det är inte första gången Sandra Malmgren uppmärksammas för sitt engagemang. För två år sedan fick hon kommunens ungdomspris, bland annat för att ha startat upp fotbollsträning i grundsärskolan på Bredablick.
– Det betyder jättemycket att andra ser vad vi gör för att personer med funktionshinder ska ha något att göra på sin fritid, säger hon.
– Att få se barnens glädje gör det värt det. Hur de lyser upp när de gör mål – även om vi förlorar matchen.
Sandra får tränarhjälp av maken Dan och svärfar Kalle, men det blir ändå många timmar i veckan som ägnas åt fotboll.
– Nästan all vaken tid tänker jag på fotbollen, när jag inte är i skolan eller gör läxor, säger Sandra som vill jobba inom LSS efter studierna.
Varje måndag och torsdag är det träning. Spelarna, som är i åldrarna 8–50 år, är indelade i tre grupper. Men inte efter ålder utan förmåga.
När Lokaltidningen ?träffade Sandra för två år sedan hade hon en önskan inför framtiden – att kunna starta ett renodlat flicklag.
– Det kämpar vi fortfarande för att göra. Det börjar nya tjejer då och då och vi hoppas att det kan bli verklighet.
Pengarna har samlats in vid Rebeckalogens möten där medlemmarna får skänka valfritt belopp i en bössa. Varje termin bestämmer de vart pengarna ska gå, och tidigare har bland annat Tjejjouren i Eslöv samt hörselskadade och hjärtsjuka barn fått ett bidrag.
Sandra Malmgren säger att pengarna som föreningen nu fått av Rebeckalogen ska användas till ett läger i Hällevik i maj.
– Där deltar föreningar från både Skåne och Blekinge som har fotboll för funktionshindrade. På dagarna tränar vi och på kvällarna är det olika aktiviteter som karaoke.
I sommar väntar även deltagande i Gothia Cup.
– Vi har blivit tvåa flera gånger, så i år hoppas jag att vi kan ta hem vinsten, säger Sandra Malmgren.

Sandra Malmgren (mitten) med Barbro Persson Wänghult (till vänster) och Ann-Christin Persson i Rebeckalogen nr 58 Sankta Dorothea i Eslöv. Foto: Sylvia Nilsson

Sandra Malmgren (mitten) med Barbro Persson Wänghult (till vänster) och Ann-Christin Persson i Rebeckalogen nr 58 Sankta Dorothea i Eslöv. Foto: Sylvia Nilsson

Publicerad 06 January 2017 06:00