Karta: Google/Foto: Mostphotos.com
Karta: Google/Foto: Mostphotos.com
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Vattnet är tillbaka – men måste kokas

"Lina brast och föll ner"


Tänk på följande när vattnet kommer tillbaka:

• Använd vattnet sparsamt då vi inte kommer ha full pumpkapacitet för att få ut dricksvattnet de närmaste dagarna.

• Vi rekommenderar dig att koka det vatten du ska förtära då vi inte kan garantera tjänligt dricksvatten på grund av att ledningsnätet har varit utan vatten

MELLANSKÅNE. Under natten till fredagen inträffade ett större strömavbrott i Eslöv med omnejd. Som mest var 14 000 hushåll utan el. Avbrottet har orsakat översvämning i VA Syds anläggning – och nu är dricksvattnet slut.

– Vi arbetar intensivt på att lösa problemet, säger Maria Nordblad Stålgard, kommunikatör på VA Syd.

Från och med klockan 19 kommer nödvattentankar finnas utplacerade på flera platser i och utanför Eslöv. För karta: klicka här.

Strax innan klockan 20 meddelade VA Syd att vattnet var på väg tillbaka. Men invånarna tvingas koka dricksvattnet tills vidare.

På grund av vattenbristen tvingades Karlsrobadet i Eslöv att stänga strax före klockan 12. Samtliga gäster fick lämna badhuset.

Klockan var strax före tre på natten när strömavbrottet inträffade. Enligt elbolaget Kraftringen är kylan boven i dramat.

"Det var bland annat det kalla vädret som gjorde att en lina brast och föll ner på de strömförande delarna i ställverket, vilket orsakade att hela ställverket kortslöts", skriver bolaget på sin hemsida och beklagar det inträffade.

De sista hushållen fick tillbaka strömmen vid 08.30-tiden på morgonen.


Publicerad: 06. januari 2017 11:38
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Mellanskåne

Startsidan just nu