Förutom sin egen karriär driver Jessie skivbolaget Cardiac Records som bland annat har Frans i sitt stall. Foto: Arkiv
Förutom sin egen karriär driver Jessie skivbolaget Cardiac Records som bland annat har Frans i sitt stall. Foto: Arkiv
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Vännerna samlar in pengar till sjuka Jessie

"Hon är alltid så positiv och hjälpsam – nu vill vi ge tillbaka"


Vill du skänka?

Bidrag tas emot via:
Swish: 1235151667.
Swedbank: 8313-9524 300 639-1.

GAMLA BO. Efter att ha kämpat mot cancern i 20 år fick sångerskan Jessica Jessie Johansson Fyhreus ännu ett tungt besked på annandag jul förra året – en tumör i ena lungan. Nu startar två av hennes vänner en insamling för att hon ska kunna få vård i utlandet.

– Jag lärde känna Jessie när vi hade barn på samma dagis och hon gjorde ett så stort intryck på mig. Hon är alltid så glad, positiv och hjälpsam. Nu vill vi ge något tillbaka, säger vännen Lina Rosell som startat insamlingen tillsammans med Caroline Johannesson.

Tiden sedan förra julen har varit tuff för Jessie och nu har det gått så långt att varken den svenska sjukvården eller den hon själv bekostat en längre tid i Danmark är tillräcklig.

Jessies kamp började redan för 20 år sedan när hon drabbades av bröstcancer. Till följd av cancern fick hon en svår skada på matstrupen och har inte kunnat äta fast föda sedan dess. Under åren har hon även haft flera återfall av cancer och genomgått flera omgångar med cellgiftsbehandling och strålning.

– Hon är en riktig fighter och klagar aldrig och har heller aldrig varit sjukskriven under de här åren. Jag förstår inte var hon får sin energi ifrån, säger Lina.

Ett sista hopp står nu till behandling på en klinik i Tyskland som kan stärka organen, ett måste för att hon ska kunna fortsätta med cellgiftsbehandlingen. Denna behandling kostar 150 000 kronor.

– Jag lade ut en förfrågan i en Facebook-grupp och efter bara några dagar hade vi fått in nästan hälften av pengarna. Det är helt fantastiskt hur generösa människor är, vi är så tacksamma för all hjälp.

– Vi vet inte om behandlingen kommer att hjälpa Jessie, men det är värt ett försök. Om inte för hennes femårige son skull, säger Lina Rosell.

Läs mer: Från operascenen till Frans-hysteri


Publicerad: 09. oktober 2017 12:45
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Mellanskåne

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa