Fotbollen i Hörby mår bättre än någonsin

"Just nu känns allt väldigt positivt"

Av
Christoffer Ekmark

FOTBOLL. Fotbollen i Hörby mår bättre än någonsin.
Representationslagen är bättre än någon, idrottsplatsen rustas upp och ungdomsverksamheten blomstrar.
– Just nu känns allt väldigt positivt, säger den tillförordnade ordföranden Ronny Andersson.
Den 15 april gör Hörby FF division tre-premiär hemma mot Lunds SK. Klubben siktar på nytt publikrekord redan då.
– När vi spelade i fyran i samma serie som Eslöv för några år sedan kom det nästan 2000 personer. Det kanske blir tufft i premiären att slå det, resonerar Andersson
Om inte rekordet slås då lär det ryka i derbyt hemma mot Eslöv två veckor senare, den 27 april…
– Man kan ju alltid hoppas över 2000 åskådare. Det är ett väldigt speciellt derby. Jag hoppas att BW90 klarar sin ekonomi så att vi möts senare under säsongen. Ryktet säger att de är nära konkurs, du vet…
Även damlaget avancerade en division till den här säsongen. Efter att fullständigt ha massakrerat sitt motstånd i division tre 2016 väntar nu spel i division två.
– Jag tror att de klarar sig bra i division två. De har knappt tappat en spelare utan har istället fått flera nya damer med bra kvalitet. Laget vann de flesta matcher i fjor med stor marginal och jag var imponerad av att de ändå kunde behålla skärpan. Nu lär det bli tuffare motstånd och då kommer de att utvecklas.
En annan del av verksamheten, den viktigaste till och med, är ändå det stora utropstecknet. Ungdomssektionen växer så det knakar.
– Just nu är det helt makalöst. I de yngsta grupperna, P8, P9 och P10 finns det 25-30 spelare i varje årgång. De spelar på sjumanna så vi måste ha två eller tre lag i varje åldersgrupp. Även på flicksidan är det många spelare. Visserligen är det två årgångar på ett lag, men vi lyckas att fånga upp tillräckligt många så att fler kan fortsätta uppåt i åldrarna.
Andra klubbar har både rekryteringssvårigheter och problem med att behålla ungdomarna när de börja komma upp i tonåren. Vad beror det på att fotbollen i Hörby lockar, tror du?
– Ärligt talat så vet jag inte. Klubben är välskött och anläggningen är fin. Det är väl till stor del gemenskapheten som ligger till grund. Finns det positiva vibbar så sprider det väl sig. Jag har varit i klubben i 22 år och tycker att det är bättre nu än på väldigt länge, säger Ronny som är tillförordnad ordförande fram till och med torsdagen då en ny ordförande ska väljas på årsmötet.
Vem blir det?
– Det finns ett namn som valberedningen tagit fram, men jag avslöjar det inte nu…
Idrottsplatsen i Hörby har moderniserats – och ska fixas till ytterligare under våren/sommaren.
– Vi Fick nya lokaler och omklädningsrum ifjor. Det är klubben väldigt tacksam för. Nästa steg blir att skaffa elljus på A-planen (gräs). Kommunen lovade det till seriepremiären, men tydligen drar det ut lite på tiden.
Vad innebär det för er att få elljus där. Ni har ju redan det på konstgräsplanen?
– Med elljus kan vi lägga senare matcher på A-planen. Jag tycker personligen att fotboll ska spelas på naturgräs. Även för friidrottsklubben kan nyttja idrottsplatsen längre på kvällarna.
Förutom A-planen och en konstgräs med ljus har Hörby FF även en träningsplan och två sjumannaplaner.

Publicerad 16 February 2017 06:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag