Stora torg kokade förra sommaren under fotbolls-VM. Nu återupptas succén.

Stora torg kokade förra sommaren under fotbolls-VM. Nu återupptas succén. Foto: Eslövs stadskärneförening

VM på Stora torg även i sommar

Direktsändning på storbildsskärm och aktiviteter för hela familjen

ESLÖV.

Direktsändningarna från fotbolls-VM på Stora torg förra året blev en succé. När det nu är damernas tur att spela i VM blir det ännu en anledning till fest.

Av
Anja Degerholm

Förra årets blågula framgångar i kombination med det rekordvarma sommarvädret lockade många Eslövsbor till Stora torg förra året. Stadskärneföreningen fick till och med skaffa fram en till storbildsskärm för att möta trycket. Därför blir det i år en repris med VM-fest på torget.

– Eftersom vi visade herrarnas fotboll förra året var det en självklarhet att visa även när damerna spelar. Speciellt med tanke på att det blev ett så populärt evenemang, säger centrumledaren Cecilia Reinholdsson.

I år blir det dock inte i tält utan under bar himmel på torget. Det kommer att finnas läktare, men besökarna uppmanas att ta med till exempel en brassestol om man vill vara säker på sittplats.

Sverige spelar sin första gruppspelsmatch mot Chile tisdagen den 11 juni. Avspark klockan 18. Under dagen blir det aktiviteter för hela familjen som pyssel, flaggmålning, fotbollsspel och pingisbord. Aktiviteterna pågår klockan 10–18. Klockan 11–14 finns det chans att testa den 100 meter långa uppblåsbara hinderbanan längs Södergatan.

Söndagen den 16 juni är det dags igen, denna gång möter Sverige Thailand. Även denna dag händer det saker på torget, klockan 12–20. Det blir bland annat ansiktsmålning och pyssel. Direktsändningen av matchen börjar klockan 15. Efter matchen blir det bio på torget. Då visas musikalfilmen "Hairspray" från 2007 med start klockan 17.

Sveriges sista gruppspelsmatch spelas mot USA dagen innan midsommar, torsdagen den 20 juni. Aktiviteter klockan 12–01, bland annat livemusik, uppträdanden och dj. Allsång under ledning av Linda Lundqvist klockan 19 och avspark klockan 21.

Om Sverige går vidare är ambitionen att även kunna visa slutspelet.

– Vi har tillstånd för hela perioden, så det vill vi gärna kunna göra, säger Cecilia Reinholdsson.

Festligheterna avrundas i samband med VM-finalen den 7 juli klockan 17.

– Vi hoppas såklart att det ska bli en lika stor succé i år. Förra året blev det verkligen en mötesplats där folk träffades oavsett om de var fotbollsintresserade eller inte. Nu hoppas vi bara på bra väder, men skulle det regna så har vi ponchos att dela ut, säger Cecilia Reinholdsson.

Publicerad 09 June 2019 06:00