Jessica Falk, Handelsklubbens ordförande.

Jessica Falk, Handelsklubbens ordförande. Foto. Sanna Hjalmarsson

Vill göra Höörs handel mer attraktiv – korar stans snyggaste skyltning

"Vår viktigaste reklamplats även när butiken är stängd"

HÖÖR. Höörs handelsklubb slår ett slag för ett mer attraktivt centrum. Under #handlaihöör ska stans snyggaste skyltfönster nu koras.

Sedan Höörs handelsklubb startades för ett drygt år sedan har föreningen vuxit från fyra till hela 34 medlemmar.

Under året har de arrangerat flera uppskattade och omskriva arrangemang för att främja handeln på orten och nu kommer nästa drag.

– Ett fel som många handlare gör är att de inte satsar tillräckligt på belysning i sitt skyltfönster och i vissa fall även släcker när de lämnar för dagen. De tänker inte på att det är en av de viktigaste reklamplatserna vi har. När man går förbi en butik ska man lockas att titta och tänka att hit vill jag gå, säger Jessica Falk, handelsklubbens ordförande.

Tävlingen om vem som lyckas skapa det snyggaste skyltfönstret kommer arrangeras i samband med att handlarna håller kvällsöppet den 11 oktober.

– För att främja handeln måste vi möta kunderna på deras planhalva. Alla har inte tid att shoppa dagtid. Det är därför som vi nu försöker med kvällsöppet till 21, förklarar Jessica Falk.

För de handlare som önskar delta gäller det att göra och ljussätta en så snygg skyltning som möjligt. Kunderna röstar sedan på sin favorit genom att ta en bild på det fönster man tycker bäst om.

– Bilden publicerar man sedan på Instagram under #handlaihöör. Har man inte Instagram eller har ett privat konto går det även bra att mejla in sitt bidrag, säger Jessica Falk.

Alla som röstar är med och tävlar om ett presentkort på 500 kronor i den vinnande butiken.

Belysning viktig för ett attraktivt skyltfönster.

Belysning viktig för ett attraktivt skyltfönster. Foto. Mostphotos.com

Publicerad 07 October 2018 06:00