Pressfoto: Skånes djurpark

Törstiga djur bjöds på blodglass

HÖÖR.

Den varma sommaren har gjort att personalen på Skånes djurpark har fått ta till nya metoder för att hålla djuren svala.

Sommarens höga temperaturer har inte bara påverkat människor. Djuren har också drabbats när värmen slagit till.

På Skånes djurpark har värmen och torkan ställt till det för djuren. Då har djurvårdarna fått ta till innovativa metoder för att ge svalka till djuren.

– Vi gör allt vad vi kan för att göra de varma dagarna så bra som möjligt för djuren och ge dem den svalka som vi alla längtar efter. Älgarna blir duschade, björnarna serveras frusen vattenmelon, järvarna får blodglass och till uttrarna läggs stora isblock att kyla sig med i vattnet, säger Anna Blinkowski, zoologisk chef på Skånes Djurpark.

Många djur har varit som aktivast på morgon och kväll och under dagarna tagit det lite lugnare. Den ovanligt varma sommaren har gjort att djurvårdarna har varit extra uppmärksamma på djuren och deras mående. Det har även varit stort fokus på maten, så att inte något blir dåligt i värmen.

Men på djurparken kan man konstatera att trots de heta dagarna har djuren klarat sommaren bra.

– En av de nordligaste djurarterna vi har här i Skånes Djurpark är myskoxarna. Vi kan se att de har klarat värmeböljan bra. Deras aktivitet blir lägre under dagarna, de håller sig mycket i skuggan och i sina hus och så har de haft möjlighet att få svalkande duschar, säger Anna Blinkowski.

Publicerad 10 August 2018 06:00