Foto: Privat

EM i Traktorpulling ställs in

EKERÖD.

Första helgen i september var det tänkt att EM i traktorpulling skulle äga rum. Men vädrets makter har ställt till det. Hela EM får ställas in på grund av eldningsförbudet.

Skånes traktorpullingklubb, som står som huvudarrangör för EM i traktorpulling, har nu meddelat att de tvingas ställa in EM som skulle äga rum 1 till 2 september i Ekeröd. Anledningen är den stora brandrisken.

– För att kunna köra motorsporttävlingar behöver man polistillstånd. Men så länge det råder totalt eldningsförbud kan polisen inte ge oss något tillstånd, säger Rikard Andersson, från Skånes traktorpullingklubb, STPK.

Risken att det slår gnistor från fordonen gör att man inte kan ge något tillstånd eftersom det råder stor risk för bränder.

– När det samlas 10 000 människor på en så liten yta så blir det en säkerhetsrisk om det skulle börja brinna. Vi som klubb vill inte heller ta den risken, säger Rikard Andersson

Mästerskapet har planerats under två års tid och många sponsorer och traktorpullingklubbar från hela landet har varit inblandade i arrangemanget. Till arrangemanget skulle det ha kommit 100 tävlande från hela Europa.

– Vi har tagit beslutet att det inte blir något EM alls. Det är ett hårt slag för både klubben, de tävlande och publiken. Det kommer även att drabba oss ekonomiskt.

I ett brev skriver klubben att pengar som klubben tagit emot från samarbetspartners och sponsorer för marknadsföring kommer att betalas tillbaka.

– Vi ska försöka arrangera en tävling nästa sommar men vi får först räkna på hur årets inställda EM drabbar oss ekonomiskt. Tidigast 2021 kan ett nytt EM arrangeras i Ekeröd.

Publicerad 09 August 2018 06:00