Insatser inom idrott och kultur prisades

HÖRBY.

Årets Ledare, Årets Idrottare och Årets Kulturtalang prisades av Hörby kommun under nationaldagen. Pristagare blev Fredrik Tuvesson, chefstränare för Hörby Tennisklubb, Årets Idrottare gick till rallycrossföraren Magda Andersson och Årets Kulturtalang tilldelades Tess Andersen, mode- och designstudent.

Under årets nationaldag prisades tre personer för sina insatser inom idrott och kultur i kommunen.

Årets Ledare blev Fredrik Tuvesson, chefstränare för Hörby Tennisklubb. Och rallycrossföraren Magda Andersson fick pris som Årets Idrottare.

– Både Fredrik och Magda är två fantastiska krafter inom idrotten. Fredrik har lyft Hörbys tennisklubb till nya höjder och mångdubblat både antal medlemmar och tennismotionärer. Och vår egen världsstjärna inom rallycross, Magda Andersson, med sitt engagemang och mod, en sann förebild för unga tjejer i en mansdominerad sport, säger Thore Lennartsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande som delade ut priset under Nationaldagsfirandet, i ett pressmeddelande.

Årets Kulturtalang tilldelades 20-åriga Tess Andersen, mode- och designstudent, som har sikte på de stora modehusen i Paris.

– Tess har ett driv som få och har redan hunnit att utbilda sig inom några av de främsta designskolorna i Sverige. Tess vision är att bli en berömd designer vid ett stort modehus – en designer från Hörby. Vi är väldigt glada över att kunna bidra till att Tess når sina mål, säger Thore Lennartsson.

Publicerad 13 June 2018 06:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag