Mattias Jogmark från Marieholm gjorde under 2015 debut på EM och vann dessutom ett SM-guld och SM-brons i gevärsskytte. Nu har han prisats med ett idrottsstipendium av kommunen. foto: tommy stambolovski/arkiv

Mattias Jogmark från Marieholm gjorde under 2015 debut på EM och vann dessutom ett SM-guld och SM-brons i gevärsskytte. Nu har han prisats med ett idrottsstipendium av kommunen. foto: tommy stambolovski/arkiv

Marieholmsskytt tilldelas ett idrottsstipendium

Av
Tommy Stambolovski

SKYTTE/MARIEHOLM. Gevärsskytten Mattias Jogmark är en av åtta glada Eslövsbor som tilldelas ett av kommunens priser för sina insatser inom idrott eller kultur under 2015.
– Jag blev väldigt glad, säger 18-åringen som vann ett idrottsstipendium.
Marieholmskillen Mattias Jogmark fick med sig mycket värdefull erfarenhet när han under 2015 deltog i sitt första skytte-EM i Slovenien. Som han tog med sig när SM i gevärsskytte avgjordes kort därefter i Jönköping. Där blev det nämligen ett brons i det individuella skyttet och ett lagguld med Vellinge Sportskytteklubb som han tävlar för.
– Att bara komma med till EM kändes väldigt stort, även om det var mycket nerver och resultatet inte blev det bästa. Medaljerna på SM var jag väldigt glad över och säsongen som helhet är jag nöjd med, summerar 18-åringen.
Mattias kan också glädja sig över det fina pris han tilldelas av Eslövs kommun, nämligen ett idrottsstipendium värt 5 000 kronor. Han blev väldigt överraskad när kommunen hörde av sig och berättade nyheten.
– Jag hade ingen aning. Min mamma hade nominerat mig utan att berätta något. Så det var en trevlig överraskning, säger Mattias och förklarar vad han tänker göra med pengarna.
– De kommer att gå till tävlingar i Tyskland. Det är väldigt dyrt att åka och tävla så pengarna kommer väl till hands.
Vad blir dina mål nästa säsong?
– Att åter komma med på EM och ta en medalj på SM.
Priserna kommer att delas ut vid kultur- och fritidsnämndens traditionella prisgala i Medborgarhuset i februari. Då kommer också motiveringarna till varför just årets pristagare är värdiga vinnare av kommunens priser.Vinnarna

Här är de övriga vinnarna av Eslövs kommuns pris 2015:
?Idrottspris: EAI bordtennis (herrar).
?Ungdomspris: Mirjana Krisanovic.
?Ungdomsledarpris: Pia Löhr, Eslövs Gymnastikkrets.
?Kulturstipendium: Jack Thell Malmberg, dans.
?Årets Eldsjäl: Majvi och Birger Andersson, EAI Bordtennis.
?Kulturpris: Mats Edén, folkmusik.

Publicerad 26 January 2016 09:00