Mats Stoltenberg ser fram emot rockfesten med spänning. – Vi sätter Eslöv på kartan. Det finns ingen anledning att inte komma hit, säger han. Foto: Johanna Johansson

Mats Stoltenberg ser fram emot rockfesten med spänning. – Vi sätter Eslöv på kartan. Det finns ingen anledning att inte komma hit, säger han. Foto: Johanna Johansson

Festivaldöd? Inte i Eslöv!

Av
Johanna S. Johansson

ESLÖV. Rockfesten Helldorado kommer tillbaka till Eslöv, i år ännu större. – Med tanke på hur bra det gick förra året vill vi göra det ännu bättre i år, säger Mats Stoltenberg som är en av arrangörerna.

Förra året var det premiär för Helldorado, som under en dag lockade hårdrocksfans till Trollsjön. Rockfesten gick över förväntan, berättar Mats Stoltenberg.

– Det kom ungefär 800 personer och vi har fått massor av positiv feedback. I år blir det några ändringar, bland annat har vi två scener, fler band, alkoholservering och inhägnat område med inträde. Hårdrockare är en trogen publik så jag tror det kommer gå jättebra, säger han.

Blandad musik

Hittills är 13 band bokade, och arrangörerna siktar på att få en bra bredd på artisterna. Allt från rockabilly till hårdrock och death metal kommer finnas på spelschemat.

– De största vi har bokat är Sister Sin och Fatale Smile. Bara genom att få hit dem skriver vi historia, jag tror att Sister Sin är Sveriges nästa stora musikexport. Dessutom har vi en del lokala akter, det är något vi vill satsa på. Det finns inte så många ställen att spela på här, så vi vill skapa en spelplats.

”Bästa publiken”

Förra årets fest avlöpte utan några incidenter, förutom ett klagomål från en granne som tyckte musiken var för hög.

– Jag kan väl förstå att man klagar om man inte gillar musiken men vi låg långt under maxvolymen för det man får spela. Och detta är en gång om året, annars händer det ingenting här, säger Mats Stoltenberg som hellre lyfter fram det bästa med festen:

– Jag tycker hårdrockare är världens bästa publik. Det är en sån skön stämning så det går inte att beskriva, säger Mats Stoltenberg och avslutar:
– Som Dee Snyder sa: You can"t stop rock"n"roll.

Var? När? Hur?

7 september. Inträde: Förköp 250 kronor, vid entrén 290 kronor. Tid: 12-00.

Publicerad 06 August 2013 12:00