Magnus Nilsson spelar själv fagott och hoppas locka många nyfikna till kvällarna på Bosjökloster. Foto: Johanna Johansson

Magnus Nilsson spelar själv fagott och hoppas locka många nyfikna till kvällarna på Bosjökloster. Foto: Johanna Johansson

”Överträffat oss själva”

Av
Johanna S. Johansson

HÖÖR. För femte året i rad anordnas Musik på Bosjökloster. Initiativtagaren Magnus Nilsson vill att besökarna ska få ta del av en större upplevelse än bara den musikaliska.
– I en så här vacker miljö får man alla sinnen tillfredsställda, säger han.

Musik på Bosjökloster består i år av fem tillfällen att uppleva klassisk musik. Efter en tidig tjuvstart i maj är nästa tillfälle den 11 augusti, då den svenska kammarorkestern Musica Vitae bjuder på italiensk musik.

– Vi har velat att alla sinnen ska få sitt, så efteråt ska man kunna njuta av italiensk mat och kanske också italienskt vin, säger Magnus Nilsson.

Akustiska konserter
Han har själv varit intresserad av klassisk musik hela sitt liv, och vill gärna sprida intresset.
– Jag önskar såklart att fler ska upptäcka den klassiska musiken. Här på Bosjökloster är det lagom stor scen och en formidabel akustisk i logen. Alla konserter är akustiska så det blir väldigt känsligt, säger han.

I mitten av augusti deltar han själv genom att spela fagott när Helsingborgs Symfoniorkester tillsammans med Jonathan Small framför Mozarts och Beethovens pianokvintetter.
– Om man inte är hemma i den klassiska musiken är det här en perfekt start, säger Magnus Nilsson.

– Och när man väl har hittat hit och sett kvaliteten konserterna håller här, och fått uppleva omgivningarna, är det många som kommer på flera konserter samma sommar. Det kommer också en hel del turister från både Tyskland och Danmark.


Lokala körer
Operakvällarna i slutet av augusti brukar vara utsålda och det tror arrangörerna även på i år.
– Jag är väldigt stolt över alla musiker som vi har bokat. Jag tycker att vi har överträffat oss själva. Under operakvällarna med Verdi och Wagner kommer Andrea Bocellis favoritdirigent, Rota, tillsammans med svenska sångerskan Katja Lytting och världstenoren Mario Malagnini. Och de kommer att backas upp av körer från Höör, Eslöv, Hörby och Ringsjön, säger Magnus Nilsson.


Publicerad 30 June 2013 12:00