Delegationen från Honduras besökte tre företag i Höör.

Delegationen från Honduras besökte tre företag i Höör. Foto: Privat

Insänt: Tre Höörsföretag fick besök från Honduras

Tittade på produkter för eventuell import

INSÄNT. Torsdagen den 22 November besökte en delegation på nio personer från Honduras tre företag i Höör för att titta på deras produkter. Gruppen från Honduras bestod av statsanställda samt privata företagare. Det var Almi som rekommenderat ett besök på dessa tre företag.

Man kom för att titta på produkter som kan vara intressanta att importera till sitt hemland. Företagen man besökte var Reipal AB och AGEC AB som huserar i samma lokal samt RELEK Produktion AB som finns på samma gata i Höör.

Besöket startade med lunch på Åkersberg. Därefter fortsatte besöket till brandstationen där man fick se en demonstration med Reipal´s räddningsverktyg. Tillbaka på företaget visades trädfällriktar samt AGEC AB´s elektroniska stenavskiljare för potatis. Därefter blev det filmvisning av samtliga produkter vilket inkluderade en nyutvecklad oktabinvikare. Därefter var det RELEKS AB tur att presentera sina produkter, med allt från elpatroner i mobila elpannor, till projekt med hållbara och flyttbara småhus, där RELEK levererar styrning, övervakning och backup av värmesystemet.

Reinhold Håkansson och Dag Chronberg representerade Reipal AB och AGEC AB, och Bert-Ola Jönsson representerade RELEK Produktion AB. Rodrigo Godoy Zamora, från Green Station, var med som guide och tolk för gruppen. Reinhold och Bert-Ola avslutar med att det är högst intressant, och något att vara stolta över, att delegationer från andra delar av världen besöker tre innovativa företag i Höörs kommun.

Publicerad 03 December 2018 13:21