Insänt: "Argumenten som försvann, vad gör vi nu?"

INSÄNT.

Under många år har jag fått frågan; var bor du? i Eslöv! svarar jag. Hur kan du bo där, det är Sveriges tråkigaste stad!? Jag håller inte med om det. Sen dom byggde Sten Stensson-trappan har Eslöv förändrats till det bättre.

Vi har dessutom två timmars fri parkering, så kom gärna och besök Eslöv. Upplevelsen av Eslöv har verkligen blivit bättre även om det de senaste åren har varit tomma lokaler i centrala Eslöv. Jag tror att en del av företagen vid torget saknar parkeringen på torget.

Nu är det så att det införs parkeringsavgift i Eslöv. Då undrar jag om detta räknas som dubbelbeskattning? Vi har ju redan betalat uppbyggnaden av Eslövs stad genom skattemedel, parkeringsplatserna kräver väl inte så mycket i underhåll för att det ska vara befogat med mer avgifter? Spekulationerna inför den bakomliggande anledningen är många. Vill man ha bort bilarna från centrum? Vill man förbereda Eslövsborna till att parkera i Flygstaden? Finns det någon dold agenda bakom att dubbelbeskatta?

Nästa fråga är vart pengarna går. Till välgörenhet, hemlösa, låginkomsttagare, eller medmänniskor som är i nöd? Det känns helt ok om pengarna har detta syfte, då betalar jag med glädje parkeringsavgift. Men är det istället kommunen i nöd? Det väcker i så fall frågor kring hur ni förvaltar våra skattepengar och om era projekt är för stora så ni behöver ta till andra medel.

Att förändra något som var bra för merparten av kommunens invånare är helt ok om alla invånare ges möjlighet till att rösta i denna specifika fråga.

En invånare i Eslöv som undrar. Tacksam för svar.

Tonny Myhrborg

Publicerad 05 December 2017 12:00

Lokaltidningen Mellanskånes nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag