Milton Friholm.

Milton Friholm. Foto: Privat

Insänt: "Tennisklubben hoppas på unga tävlingstalanger"

Milton Friholm, 10 år, ett av framtidshoppen

INSÄNT.

Sedan fyra år tillbaka har Eslövs tennisklubb gjort en liten omstart och fortsatt att satsa på vår breddverksamhet, men även jobbat mot att få fram unga tennisspelare som vill tävla. En av dem är Milton Friholm, 10 år, som har haft flera framgångar den senaste tiden.

Det var några år sedan Eslöv hade barn och ungdomar ute på nationella tävlingar, det har mest varit vuxna som tävlat. Nu efter fyra år har knattarna som då var i 5-7-årsåldern vuxit till sig, och även om alla inte väljer att tävla så gör några det, vilket är ett jättekul resultat av att introducera lite tävlingstennis på träningarna.

Så underifrån i verksamheten ser det jättebra ut, de flesta har inte hunnit bli gamla nog att spela riktiga nationella tävlingar men vi har ett gäng knattar som spelar mindre introduktionstävlingar runt om i Skåne som ska introducera dom till tävlingstennisen som börjar på ”riktigt” när de är ca 10 år gamla.

Dit har Milton Friholm kommit. Han fyllde 10 år nu i somras och det är hans sista år i 10-årsklassen. Han har spelat 10-årstävlingar från och till i ca 18 månader nu där han vunnit någon enstaka match här och där men aldrig lyckats gå hela vägen. Nu ser det ut att ha lossnat ordentligt och han har lyckats vinna två tävlingar på kort tid.

I juli vann han PS10 i ”Sparbanken Skåne Open Hörby” efter tre välspelade matcher och i augusti vann han PS10-B i ”Beach House Öresundsveckan” i Helsingborg, där fick han vinna fyra matcher för att stå som slutlig segrare.

Höstterminen drar igång i september igen efter två positiva prova på-dagar i augusti. Nu har vi en större verksamhet än någonsin. Nästan så vi skulle behöva en fjärde bana, det är ju ett "bra problem" med en så full verksamhet och att tennis överhuvudtaget är på uppgång, både för barn och ungdomar men även för vuxna.

Martin Nilsson, huvudtränare, Eslövs tennisklubb

Publicerad 15 August 2019 15:19