Almaz Yebio Twist n´shout bjuder på svängig livejazz den 30 juni.

Almaz Yebio Twist n´shout bjuder på svängig livejazz den 30 juni. Foto: Christer Männikus

Hemvändande jazztrummis gör spelning vid Trollsjön

Hör livejazz med bandet Almaz Yebio Twist n´shout den 30 juni

ESLÖV.

Jazzkvartetten Almaz Yebio Twist n´ shout bildades 1996, bland annat med Peter Nilsson från Eslöv på trummor. Inför 20-årsjubileet 1996 återförenades bandet och spelade in sin första skiva. Nu spelar de för första gången i Eslöv.

– Det ska bli roligt att spela i Eslöv igen, det har jag inte gjort på många år, säger Peter Nilsson.

Han berättar att han började sin musikaliska bana på kommunala musikskolan i Eslöv 1985–1993 och spelade då med det uppmärksammade storbandet Split Vision Big Band. Efter det har det blivit utbildning på Skurups folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö, två skolor där han numera undervisar.

Peter har som frilansande jazzmusiker turnerat flitigt både i Sverige och i utlandet. Förra året medverkade han i den hyllade föreställningen "Monicas vals" om Monica Zetterlund på Malmö stadsteater.

Almaz Yebio Twist n´shout består förutom Peter Nilsson av Almaz Yebio på sång, Mattias Hjort på kontrabas och Karl-Martin Almqvist på saxofon. De framför egenskrivna låtar, inte minst från bandets skiva "Notebook".

– Arrangemanget är skrivet för den sättningen vi har, med ett sound som är ganska luftigt och ger gott om plats för alla instrument.

– Jag hoppas att alla som är nyfikna och vill ha en musikupplevelse tar sig till Trollsjön. Det kommer att bli en intim konsert, lite åt det akustiska hållet, säger Peter Nilsson.

Missa inte!

Almaz Yebio Twist n´shout, söndagen den 30 juni klockan 14 på dansrotundan, Trollsjön.

Fri entré. Arrangör är Eslövs kommun.

Publicerad 13 June 2019 06:00