Åsa Ratcovich rekryteras till Eslövs kommun och serviceförvaltningen.

Åsa Ratcovich rekryteras till Eslövs kommun och serviceförvaltningen. Foto: Pressbild/Arkiv

Samhällsbyggnadschefen lämnar Hörby för Eslöv

Åsa Ratcovich blir ny chef för serviceförvaltningen

ESLÖV/HÖRBY.

Åsa Ratcovich, som sedan 2014 varit samhällsbyggnadschef i Hörby, går nu vidare till en annan chefstjänst i grannkommunen Eslöv. Där blir hon chef över serviceförvaltningen.

Hörby kommun skriver i ett pressmeddelande att Åsa Ratcovich skapat ordning och reda på samhällsbyggnadsförvaltningen med tydliga roller mellan politiker och tjänstemän samt en god arbetsmiljö för medarbetarna.

– Jag är väldigt glad över var Hörbys samhällsbyggnadsförvaltning befinner sig idag. Det är en stabil verksamhet med tydliga strukturer, som jag verkligen känner mig trygg i att min efterträdare kommer att kunna leda vidare på ett bra sätt, säger Åsa Ratcovitch.

Hon fortsätter:

– Det ska bli roligt att börja jobba i Eslöv och jag är väldigt stolt och glad över förtroendet jag har fått att leda och utveckla serviceförvaltningen. Serviceförvaltningen har en mycket viktig roll i kommunen; service är det vi finns till för som kommun.

Tekniska nämndens ordförande Jan-Åke Boulkizz (SD) beklagar att Ratcovich slutar men önskar henne lycka till.

– Vi har haft ett gott samarbete under en lång och spännande period, så det känns så klart ledsamt. Samhällsbyggnadschefen har gjort ett proffsigt jobb. Det är mycket som har genomförts och jag hade gärna fortsatt samarbetet med Åsa.

Åsa Ratcovich efterträder Hampus Trellid som slutade som förvaltningschef förra året och tillträder den 21 augusti.

Publicerad 06 June 2019 06:00