Caj Lindblom var nöjd med dagens arrangemang som lockade större publik än någonsin.

Caj Lindblom var nöjd med dagens arrangemang som lockade större publik än någonsin. Foto. Sanna Hjalmarsson

Bildextra: Traktorparad drog rekordpublik

Över 5 000 åskådare kom för att se kortegen

HARLÖSA. Det blev nytt besöksrekord för Harlösadagen. Under torsdagen mer än femdubblades byns invånare då tusentals besökare kom för att se den traditionsenliga traktorparaden och delta i nationaldagsfirandet.

– Det har gått över förväntan. I fjol hade vi drygt 5 000 besökare, men i år har det varit ännu bättre. Bara sett till hur mycket människor som rört sig här över dagen skulle jag säga att vi slog det, säger Caj Lindblom, ordförande för Harlösa Byalag, som tillsammans med byns föreningsliv som vanligt stod för arrangemanget.

Kompisarna Alice Ericsson och Tova Tranmyren vågade sig på att testa Scouternas backklättring.

Kompisarna Alice Ericsson och Tova Tranmyren vågade sig på att testa Scouternas backklättring. Foto. Sanna Hjalmarsson

Under dagen bjöds musikunderhållning för både stora och små, lokala knallar, stipendieutdelning och aktiviteter i olika former.

Dagens stora begivenhet var dock den traditionsenliga traktorparaden som utgick från Sven Malmborgs nostaligimack mitt i byn där drygt 250 ekipage deltog.

– Det är himla kul. Hit kommer motorentusiaster från hela Skåne för att delta. I morse körde en grupp på åtta hela vägen från Trelleborg för att vara med, säger Caj Lindblom, som sätter stort värde i den marknadsföring som Harlösadagen ger byn.

– Harlösa är en fin by med fantastiskt läge. Det är kul om fler får upp ögonen för den, säger han.

Samarbetspartners för Harlösadagen 2019: Svenska Kyrkan, Harlösa Försköningsförening, Harlösa Idrottsförening, Harlösa Scoutkår, Brandförsvar Syd, Johan Anderssons Åkeri, Harlösa Nostalgimack. Sponsorer: Svenska Kyrkan, Sparbankstiftelsen Sparbanken Skåne, och Eslövs Kommun

Publicerad 06 June 2019 18:43