Nu är det klart vem som blir Hörby kommuns högsta tjänsteman, det blir Lena Mårtensson Stenudd.

Nu är det klart vem som blir Hörby kommuns högsta tjänsteman, det blir Lena Mårtensson Stenudd. Arkivfoto: Anja Degerholm

Fick sparken i Åstorp i mars – blir ny kommundirektör i Hörby

Kommunalrådet: "En driven och kunnig person"

HÖRBY.

Nu är det klart vem som tar över som kommundirektör efter Johan Eriksson som slutade i vintras. Det blir Lena Mårtensson Stenudd som så sent som i slutet av mars fick gå från samma tjänst i Åstorp.

Av
Anja Degerholm

Lena Mårtensson Stenudd fick hon lämna sitt uppdrag efter oenigheter med ledningen i Åstorp.

– Det handlar egentligen om att vi är oense om ledarskapet, vi är oense i viss mån om framtidsfrågor. Det är ett uppdrag som bygger på förtroende och förtroendet finns inte från politiken, sade kommunstyrelsens ordförande Ronny Sandberg (S) till Lokaltidningen Söderåsen när beslutet togs i mars.

Lena Mårtensson Stenudd fick lämna sin tjänst med omedelbar verkan.

– Om Åstorps kommun inte vill ha en person som gillar att jobba för framtiden, ska de inte ha mig, sade hon då.

Innan Lena Mårtensson Stenudd kom till Åstorps kommun jobbade hon som avdelningschef på Migrationsverket under perioden 2013–2015.

Kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) säger att kommunen känner till hur Lena Mårtensson Stenudd fick avsluta sin förra tjänst.

– Naturligtvis har vi tittat på vad orsakerna till det kunde vara, men det hade inte någon avgörande betydelse för vårt val. Åstorp har fått ett nytt styre och det är inte ovanligt att tjänstemän får röra på sig i sådana situationer. Lena är en driven och kunnig person med mycket erfarenhet, så vi ser fram emot att arbeta med henne, säger Cecilia Bladh in Zito.

Robert Odeberger, som varit tillförordnad kommundirektör, går tillbaka till sin tjänst som ekonomichef i samband med att Lena Mårtensson Stenudd tar över den 1 augusti.

Publicerad 29 May 2019 00:00