Efter flera fall varnar nu Moviestarplanet för att lämna ut personuppgifter.

Efter flera fall varnar nu Moviestarplanet för att lämna ut personuppgifter. Foto: PRIVAT

19-åring lurade 10-åring att skicka nakenbilder och film

Mannen slipper fängelse – får skyddstillsyn

ESLÖV.

När mamman tittade på sin tioåriga dotters mobil fick hon en chock. Där fanns nakenbilder som flickan trodde att hon hade skickat till en jämnårig. I själva verket gick bilderna till en 19-årig man från Eslövs kommun. Mannen får nu straffrabatt för att det tog två år för polisen att utreda händelsen.

Av
ANDERS G BERGQUIST

När mamman gick in i dotterns rum snubblade hon över laddsladden som satt i telefonen. Telefonen for i golvet och hon tog upp den för att se att skärmen inte hade gått sönder.

Först tänkte hon lägga tillbaka telefonen,men fick en känsla av att allt inte stod rätt till. Hon började titta på olika meddelanden och fick en chock.

Här fanns bland annat både filmer och bilder på när den 10-åriga flickan var naken och gjorde olika sexuella aktiviteter. Bland annat stod det i konversationen att mannen skulle se till att flickans föräldrar skulle hamna i fängelse om inte flickan ställde upp och visade sig naken.

Det började med att mannen och flickan hade kontakt via spelet Moviestar och därefter hade kotnakten fortsatt på bland annat snapchat.

Flickan var övertygad om att de var i samma åldern, men polisutredningen pekade åt ett helt annat håll. I Själva verket var mannen en drygt 19 år gammal man från Eslöv. Han erkänner att han bad att få nakenbilderna och att han njöt av det, men i efterhand säger han att han förstår att flickan tog skada av det. Han hävdade själv att det var fråga om ett sexuellt ofredande, men domstolen dömer honom för det betydligt allvarligare brottet sexuellt övergrepp mot barn. Han döms också till att betala 35 000 kronor i skadestånd till flickan.

Normalstraffet för brottet är enligt tingsrätten fyra månaders fängelse, men eftersom mannen inte hade fyllt 20 när han begick brottet så får han betydligt lägre straff än så - nämligen skyddstillsyn med behandling och terapi. Domstolen skriver i domslutet att man normalt alltid dömer ut skyddstillsyn tillsammans med samhällstjänst, men att mannen slipper att genomföra det.

Orsaken är att polisen har tagit två hela år på sig att utreda fallet, trots att det var en tioårig flicka som var offer. Eftersom väntan varit plågsam för mannen behöver han inte göra någon samhällstjänst.

Publicerad 23 May 2019 00:00