Barnen är välkomna själva eller i sällskap med sina föräldrar.

Barnen är välkomna själva eller i sällskap med sina föräldrar. Foto. Adobe Stock

Barn Bowlar gratis i Eslöv – Störst i Sverige förra året

"825 olika barn var här och bowlade, vissa flera dagar i veckan"

ESLÖV. Eslövs Bowling är för tredje året i rad en del av projektet ”Barn Bowlar Gratis” tillsammans med flera andra klubbar runt om i Sverige. Förra året var det i Eslöv som flest barn bowlade under sommarlovet.

Av
Martina Karpmyr

"Barn Bowlar Gratis" är inspirerat av projektet ”Kids Bowl Free” från USA och har blivit en populär sommaraktivitet bland barn och unga i Eslöv. Sveriges Bowlinghallars förbund drog igång initiativet och Eslövs Blowing har nu anslutit sig för tredje året i rad. Sevim Mehmet, delägare, säger att deras gratisbowling drog flest barn i hela Sverige.

– Det var 825 olika barn som var här förra sommaren och bowlade, men flera av dem kom hit flera gånger i veckan, fyra veckor i streck. Sammanlagt spelades 1650 serier, flest i hela Sverige. Att så många barn deltog känns fantastiskt, säger Sevim Mehmet.

Sevim Mehmet hoppas på ännu fler deltagre denna sommar. Initiativet är tänkt att vara en tillgänglig aktivitet under lovet. Alla barn, upp till dess man slutat nian, får vara med och spela två serier per dag. Det är bara att anmäla sig på hemsidan och sedan ta sig till hallen.

– Vi tycker att det är jätteviktigt och vi brukar jobba med projekt där alla föräldrar får möjlighet att göra något för eller tillsammans med sina barn. Oavsett hur mycket pengar man har. Föräldrarna kan också vara med och spela för ett rabatterat pris på 50 kronor, vilket många gör. Men det är många barn som kommer hit ensamma eller med kompisar också, säger Sevim Mehmet.

Barn Bowlar Gratis är ett ideellt projekt som Eslövs Bowling tillsammans med ungdomsklubben BK Mix arrangerar. Initiativet pågår sommaren igenom och uppskattas av barn även utanför Eslöv, säger Sevim Mehmet.

– Projektet är igång hela sommaren. Från den 17 juni när sommarlovet börjar, fram till fredagen den 2 augusti. Sen börjar vi med träningsläger här och då blir det svårt att få plats, säger Sevim Mehmet.

Publicerad 22 May 2019 08:55