Emil Skelterwijks bidrag handlar om dåligt självförtroende – och hur man kan övervinna det. Hör hans bidrag på Sommar i P1:s hemsida fram till den 26 maj.

Emil Skelterwijks bidrag handlar om dåligt självförtroende – och hur man kan övervinna det. Hör hans bidrag på Sommar i P1:s hemsida fram till den 26 maj. Foto: Privat

Emil från Eslöv kan bli Lyssnarnas sommarvärd i P1

En av åtta finalister som kan få chansen att sommarprata

Av
Anja Degerholm

ESLÖV. För trettonde året i rad ska Lyssnarnas sommarvärd röstas fram. I år fick redaktionen på Sommar i P1 in inte mindre än 450 bidrag och av dessa har åtta finalister valts ut. En av dem är Emil Skelterwijk, 30 år, marknadsansvarig från Eslöv.

Hans bidrag "Dopade knölvalar" beskrivs så här: "Han var blyg. Fruktansvärt blyg och med ett självförtroende stort som en trasig pruttkuddes. Något måste göras." Det handlar om hur Emil i sena tonåren hade så dåligt självförtroende att han levde som ett "levande spöke" och utvecklade depression och självmordstankar. Sakta men säkert började han dock att bygga upp självförtroendet igen – och framför allt hitta självdistansen.

Hör Emil Skelterwijks knappt tre minuter långa bidrag på Sommar i P1:s hemsida, där man även kan höra de andra sju finalisterna och rösta på sin favoritkandidat. Röstningen pågår fram till den 26 maj och den 4 juni presenteras vem som får äran att sommarprata den 17 juli.

Publicerad 12 May 2019 06:00