Peter Hallström

Peter Hallström Foto. Pressbild

Peter Hallström ger konsert till förmån för utsatta barn

"Musik är en stark kraft till förändring"

HÖÖR. Låtskrivaren och sångaren Peter Hallström ger en konsert till förmån för Erikshjälpens arbete för barn som lever på gatan.

Av
Maja Wiezell

Torsdagen den 16 maj arrangerar Erikshjälpen konsert i Nya Centrumkyrkan i Höör, ackompanjerad musikern som är hjärtat bakom hitlåtar som bland annat ”Kärleksvisan” och ”Viskar en bön”.

– Peters livsresa är unik och den innerlighet han sjunger med är något alldeles extra, säger Samuel Åhl, eventansvarig på Erikshjälpen.

Peter Hallström har länge arbetat med flera artister som Sarah Dawn Finer, Peter Jöback och Lisa Nilsson. Sedan 2012 har han släppt tre egna skivor och etablerat sig som soloartist.

Under fem år har Peter Hallström varit ambassadör för Erikshjälpens musikprojekt Hope Studio som hjälper unga genom musik. Projekt har gett ungdomar i Uganda en chans att berätta om sin verklighet. I Uganda lever 100 000-tals föräldralösa barn på grund av aids, vilka Erikshjälpens arbete har försökt stärka genom samtal. Projektet har även informerat barn och unga om kunskap för hur man skyddar sig mot hiv/aids. Men även hur man kan leva ett värdigt liv med sjukdomen.

– På resan så var Peter Hallströms engagemang en av drivande kraft att starta projektet. Vi fann ett behov att skapa en studio där barn kan berätta sina historier och bearbeta det dem varit med om, säger Johannes Norberg som arbetar som insamlingskoordinator på Erikshjälpen.

Under konserten kommer det visas filmklipp och uppspel av arbetet med Hope Studio i Uganda. Besökarna kommer även att ges chans att bli månadsgivare för Erikshjälpens arbete.

Johannes Norberg berättar att Erikshjälpen tidigare jobbat med denna typ av artistsamarbeten som en strategi för att komma ut och visa deras arbete.

– Tanken med denna turné startade med en ambition att från början spela i våra Second Hand butiker, berättar Johannes Norberg.

Nu spelar artisten Peter Hallström i Nya Centrumkyrkan i Höör.

– Det kommer bli en fantastisk kväll i Höör och vi på Erikshjälpen är glada och tacksamma över att Peter vill göra den här konserten tillsammans med oss, säger Samuel Åhl.

Publicerad 11 May 2019 00:00