Alla typer av motorfordon är välkomna på träffarna. Här en specialbyggd grill.

Alla typer av motorfordon är välkomna på träffarna. Här en specialbyggd grill. Foto: Privat

Första motorträffen lockade ett hundratal besökare

Måndagsträffarna på Himlastallet pågår hela sommaren

HÖRBY.

Varje måndagskväll fram till september kommer det att höras motorbuller vid Himlastallet i Slagtofta. Alla motorintresserade är välkomna från klockan 16 för att ta en fika och träffa likasinnade.

Av
Anja Degerholm

– Det finns många motorintresserade i Hörby, men det har inte funnits några träffar här i trakten. Därför drog jag igång, berättar Himlastallets ägare Kent Ingvarsson.

Måndagen den 29 april var det första tillfället för säsongen och premiären lockade ett hundratal motorentusiaster med bilar, mopeder och motorcyklar.

– Det var fler än jag hade hoppats på, det var ganska nervöst innan hur det skulle gå. Och det var flera som jag aldrig har träffat innan, så det var roligt.

Motorträffarna pågår varje måndag från klockan 16 och så länge folk vill stanna. Försäljning av hamburgare, korv och kaffe. Tanken är att köra under hela sommaren och in i september månad.

– Vi håller på så länge vädret tillåter, säger Kent.

Från och med den 1 maj rullar även motorträffarna på Granbacken i Löberöd igång. Därefter är det det onsdagar från klockan 16 som gäller fram till september. Servering av kaffe, kakor, hamburgare, korv och fläskpannkaka.

Publicerad 01 May 2019 06:00