John Magnusson i FK Tor är en av årets stipendiater.

John Magnusson i FK Tor är en av årets stipendiater. Arkivfoto: Anja Degerholm

Barn- och ungdomsledare i Mellanskåne prisas för sina insatser

Totalt 30 stipendiater i Eslöv, Hörby och Höör

MELLANSKÅNE.

Sparbanksstiftelserna uppmärksammar tillsammans med Skåneidrotten 250 engagerade ledare inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Av dessa återfinns 30 i Mellanskåne och de belönas med varsitt stipendium på 10 000 kronor.

Av
Anja Degerholm

Under vintern har föreningar i Skåne haft möjlighet att nominera ledare till Skånes idrottsledarstipendier. Det är trettonde gången som stipendierna delas ut. Hälften av pengarna går till ledaren själv och hälften ska gå till föreningens utveckling av barn- och ungdomsverksamheten.

I hela Skåne jobbar cirka 80 000 ledare ideellt inom idrotten för närvarande. De har en stor betydelse för barn- och ungdomsidrotten, föreningarna och för samhället i stort, menar Skåneidrotten.

– Att vara idrottsledare för unga handlar inte bara om idrott. Det handlar lika mycket om att vara en ledare i bemärkelsen att vara en god förebild och visa en positiv väg genom sunda värderingar. Med stipendierna vill vi uppmärksamma alla eldsjälar som på detta sätt jobbar med våra yngre, säger Katarina Andrén på Sparbanksstiftelsen Finn, som är en av krafterna bakom Skånes Idrottsledarstipendier, i ett pressmeddelande.

Stipendierna delas ut på idrottsledargalan på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 14 maj.

Årets stipendiater

Eslöv:

Eslövs Badmintonclub, Eslövs AI Bordtennis, Harlösa Idrottsförening, Löberöds IF, Eslövs HF, Eslövs IK, Eslövs Bollklubb, TFK Nova Eslöv, Trollenäs IF och FK Tor.

Hörby:

Svensköps IF, Önneköps IF, Hörby FF, IK Lågan, Hörby-Höör Tennisklubb, Hörby Karateklubb och Korpen Hörby.

Höör:

Tjörnarps Boll och Idrottsförening, Maglasäte IF, Höörs IS, Höörs HK H65, Frosta IBF och Toigye taekwondo club Höör.

Fotnot: Vissa föreningar har flera stipendiater.

Publicerad 20 April 2019 06:00