Härom veckan utsattes skolan för skadegörelse. Bilden är en genrebild.

Härom veckan utsattes skolan för skadegörelse. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Ny skadegörelse på Sallerupsskolan

All skadegörelse polisanmäls

ESLÖV. På senare tid har Sallerupskolan åter drabbats av skadegörelse, något som skolans rektor ser allvarligt på. ”Det är pengar som hade kunnat gå till annat”

Av
Elisaveta Gräsbeck

ESLÖV. På senare tid har Sallerupskolan åter drabbats av skadegörelse, något som skolans rektor ser allvarligt på.

Härom veckan utsattes Sallerupskolan åter igen för skadegörelse i form av krossade fönster.

– När det gäller denna omgång skadegörelse så vet vi vilka det är. Det är ungdomar som inte brukar göra såhär. Händelsen är polisanmäld och föräldrarna kommer att betala för fönsterrutorna.

Sist Sallerupskolan hade problem med skadegörelse och sönderslagna fönsterrutor var för några år sedan, berättar Mona Grimbäck som är rektor. Den gången fick man aldrig reda på vem som var den skyldige.

– All skadegörelse som sker på skolor anmäls till polisen. Ibland får de fast i den skyldige. Den här gången kom ungdomarna direkt till oss på skolan. De ångrade sig, var ledsna och bad om ursäkt.

Det kostar mycket att reparera skadade fönsterrutor. Pengarna hade kunnat gå till viktigare saker. Det vill Mona Grimbäck och Sallerupskolan förmedla till sina elever, säger hon.

– Vi pratar mycket med eleverna om detta. Att reparera skadegörelse kostar mycket. Det är pengar som hade kunnat gå till annat.

All skadegörelse som sker på skoltid betalar skolan för. Sker det utanför skoltid så är det fastigheten som står för kostnaderna.

Publicerad 14 April 2019 06:00