Wictoria uppträder på Hörby kulturkalas den 21 maj.

Wictoria uppträder på Hörby kulturkalas den 21 maj. Foto: Pressbild

Folkkär melloartist andra släppet från Hörby kulturkalas

Wiktoria uppträder på Nya torg den 21 maj

HÖRBY.

Hon har deltagit i Melodifestivalen inte mindre än tre gånger och snabbt blivit en folkkär artist. Den 21 maj ska Wiktoria få hela Nya torg att gunga när hon gästar Hörby kulturkalas.

Wiktoria Johansson, mest känd bara som Wiktoria, började sin karriär i Lilla Melodifestivalen 2011 då hon kom fyra med sin egenskrivna låt "Jag behöver dig". Efter det startade hon gruppen Dash4 The Band med vännen Hanna Boquist. Deras låt "Turn up the love" plockades upp av Telia och gjordes till ledmotiv för Eurovision Song Contest i Malmö 2013. Efter det fick Wiktoria skivkontrakt som singelartist.

Hon har deltagit i Melodifestivalen tre gånger och direktkvalat till finalen varje gång. Första gången hon deltog var 2016 med låten "Save me" som senare blev hennes singeldebut. I årets upplaga av tävlingen sjöng hon balladen "Not with me" som slutade på en sjätteplats. Med sin personliga och countrydoftande röst har Wiktoria blivit en älskad artist. Hon har turnerat landet runt, hyllats på Diggiloo-turnén och mött hundratusentals fans.

Kulturkalaset försöker varje år boka en artist som varit med i Melodifestivalen. Enligt Emma Sander, evenemangskoordinator för Hörby kulturkalas, har Wiktoria varit en önskad artist.

– Vi är väldigt stolta över att få Wiktoria till Hörby. Hon är en fantastisk artist som kommit långt i sin karriär och har gjort det genom att arbeta sig uppåt, det kan nog inspirera många unga. Vi tror att hon kommer att locka mycket folk till Nya torg, säger Emma Sander.

Missa inte!

... Wiktoria på Hörby kulturkalas, Nya torg, tisdagen den 21 maj klockan 20.

Sedan tidigare är det klart att även Theoz kommer till Kulturkalaset.

Det tredje och sista artistsläppet sker tisdagen den 16 april.

Publicerad 13 April 2019 06:00