Anne Lundberg under fjolårets inspelning i Torup.

Anne Lundberg under fjolårets inspelning i Torup. Foto. Emma Brännman

Skånsk comeback i Antikrundan – gästar Bosjökloster i sommar

"Fantastiskt roligt att få spela in där"

BOSJÖKLOSTER. I över 30 år har Svts populära Antikrundan turnerat runt i Sverige för att hitta gömda skatter. 2019 blir inget undantag. Efter succén på Torup i fjol gör produktionen nu ytterligare ett skånskt stopp. Första september intar Anne Lundberg och Knut Knutsson Bosjökloster.

– Det känns fantastiskt roligt att få spela in i vackra Bosjökloster, en plats som många skåningar känner till som utflyktsmål. Det är begripligt att man kallar klostret för ”Ringsjöns pärla”. Med sin höga, vita silhuett och sin 900-åriga historia blir man ödmjuk inför att spela in där, platsen känns på samma gång enkel och mäktig. Vi hoppas så det blir en skön och solig söndag med många besökare och spännande föremål, säger programmets producent Pernilla Månsson Colt, i ett pressmeddelande.

Antikrundan spelades in första gången 1989 då som ett dansk/svenskt samarbete med BBC. Inspelningsplatserna då var Malmö och Helsingör och värdet på sakerna som visades uppgavs i både danska och svenska kronor samt engelska pund.

Sedan produktionen blev helsvensk 1990 har programmet endast haft två programledare Jesper Aspegren och Anne Lundberg från Skivarp som i år går in på sitt 20:e år och därmed är den programledare som verkat längst för ett och samma program i svensk television.

Antikrundan följs av drygt 1,5 miljoner tittare varje vecka.

Inspelningarna från Bosjökloster kommer sändas i början av 2020.

Publicerad 22 March 2019 09:58