Nu väntar nattvandrarna bara på sina jackor, sedan kör de igång.

Nu väntar nattvandrarna bara på sina jackor, sedan kör de igång. Foto: Privat

Nattvandrarna startar upp i Eslöv: "Hoppas kunna gå varje helg"

Söker efter fler som vill göra en insats för tryggheten

ESLÖV.

Grannkommunerna Höör och Hörby har sedan länge etablerad nattvandring, men inte Eslöv. Förrän nu. Nyligen startades en grupp för nattvandring upp som hoppas kunna vara ute på stan varje helg.

– Det behövs för att öka tryggheten i stan, det är till exempel mycket droghandel, säger Martin Wiking som är en av tre initiativtagare till att nattvandring nu startar i Eslöv.

Än så länge har man bara hunnit starta upp en förening, bilda en tillfällig styrelse och beställa jackor. Nattvandrarna i Eslöv blir en del av den rikstäckande organisationen Nattvandrarna som funnits sedan 1989. Genom organisationen får deltagarna utbildning.

– Jackorna ska tryckas och det kan ta några veckor, men sen kör vi igång, säger Martin som tidigare nattvandrat på annat håll.

Föreningen letar efter en lämplig lokal i Eslöv. Man letar även efter fler vuxna som vill engagera sig ideellt som nattvandrare. För att göra detta krävs det att man är över 25 år och att man kan vara med på kvällar och nätter under helgerna samt vid festivaler och högriskhelger.

– Det är redan flera som har hört av sig. Är man intresserad kan man kontakta oss via Facebook-sidan Nattvandrarna Eslöv.

I första hand är det centrala Eslöv som blir fokus för vandringarna, men på sikt hopps Martin Wiking att kunna synas på fler ställen.

– Min förhoppning är att vi kan vara ute varje helg, och längre fram även i byarna, säger Martin Wiking.

Publicerad 21 March 2019 06:00