Arkivfoto: Fredrik Magnusson

Polisen upptäckte marijuanaodling vid husrannsakan

Den dömde mannen menar att det var för medicinsk användning

ESLÖV.

En man i 50-årsåldern som är bosatt i Eslövs kommun döms för narkotikabrott. Detta efter att polisen vid en husrannsakan hittat en marijuanaodling i mannens bostad.

Av
Anja Degerholm

Det var förra sommaren som polisen åkte ut till mannen i ett annat ärende. Då hittades cannabis som motsvarar 933 gram i torkad vikt.

Mannen lider av omfattande och långvariga hälsobesvär och uppger själv att han använt cannabisen i medicinskt syfte istället för morfinbehandling. Han antingen röker eller droppar cannabisolja under tungan för att lindra sina besvär och kan enligt egen utsago inte arbeta utan drogen.

Till en början åkte han över till Danmark och köpte cannabisen där, men eftersom han inte ville stötta kriminalitet och droghandel började han odla själv istället. Den cannabisen han odlat själv har dessutom lägre THC-halt än den som finns på den illegala marknaden.

Nyligen dömdes mannen i Lunds tingsrätt för narkotikabrott av normalgraden. Han erkänner gärningen. Påföljden blir villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar.

Publicerad 20 March 2019 09:48