The Generations Army intar Sweden Rock i början av juni. Bilden är beskuren.

The Generations Army intar Sweden Rock i början av juni. Bilden är beskuren. Foto: Henrik af Forselles/Forselles fotografi

The Generations Army bokade till Sweden Rock: "Helt galet coolt"

Det unga Höörsbandet har även en ny fullängdare på gång

LUDVIGSBORG/HÖÖR.

Bandet The Genereations Army, med medlemmar från bland annat Ludvigsborg och Höör, är bokade till årets upplaga av hårdrocksfestivalen Sweden Rock Festival i början av juni.

Av
Anja Degerholm

– Det känns helt galet coolt! Blir en perfekt avslutning på vår "vårturné". Två veckor i Europa, hem, en festival i Tyskland, hem och sen upp till Sweden rock", skriver bandet i en kommentar till Lokaltidningen.

The Generations Army är bland de yngsta banden på årets festival – och genom tiderna. De är även det första bandet från Höör som får chansen att spela på den välbesökta rockfestivalen. Så här beskriver festivalen bandet:

"Från Höör i centrala Skåne kommer unga bandet The Generations Army. Då influenserna är band som Metallica, Slayer och Exodus är det förstås thrash metal som gäller, med köttiga gitarriff, dubbelpedal, manglande bas och sång som påminner om en ung James Hetfield. I början av 2017 släpptes debutplattan "Still Screaming" och ett år senare kom EP:n "Voices and Visions" med tillhörande musikvideo. Ny fullängdare är planerad för 2019."

Sweden Rock Festival hålls i Norje utanför Sölvesborg den 5–8 juni. Festivalen lockar varje år över 30 000 besökare. Bland årets dragplåster finns band som Kiss, Def Leppard och Slayer. The Generations Army spelar på Rockklassiker Stage den 6 juni klockan 15.10.

Publicerad 13 March 2019 13:55