Björn Ranelid är en av vårens gäster på

Björn Ranelid är en av vårens gäster på "Sunny Soul Sundays". Foto: Pressbild

So(u)liga söndagsmiddagar med tänkvärd inramning

KG Hammar, Björn Ranelid och Bodil Jönsson gästar Fulltofta slott

FULLTOFTA.

I vår bjuder Fulltofta slott in till nya satsningen "Sunny Soul Sundays". Under tre söndagar samtalar gästerna KG Hammar, Bodil Jönsson och Björn Ranelid med journalisten Cecilia Nebel om ämnen som längtan, tid och kärlek.

Enligt arrangörerna är tanken med "Sunny Soul Sundays" att fokusera på de goda krafterna i samhället, i en tid där många brottas med de stora frågorna om mening, hur vi ska leva, stå emot stress och destruktiva krafter.

– Det vi ger energi växer. Ofta lyfts utanförskap och främlingsfientlighet upp och vi vill istället sätta ljuset på de goda krafterna i samhället och låta de växa, säger Sanna Jarlskog, slottsfru på Fulltofta slott, i ett pressmeddelande.

Sanna Jarlskog tog 2016 initiativ till Kärleksgalan i Hörby och nu vill hon alltså sprida det ljusa budskapet om hopp och glädje vidare. Det gör hon tillsammans med journalisten Cecilia Nebel som leder samtalen. Först ut är den tidigare ärkebiskopen KG Hammar som gästar den 31 mars i ett samtal om längtan. Därefter är det fysikprofessorn Bodil Jönssons tur att prata om tid och författaren Björn Ranelid avrundar med ett samtal om kärlek.

– Många samtal och intervjuer idag är korta, ytliga och har ofta väldigt högt tonläge. Vi tror att många, precis som vi, längtar efter kloka samtal som går lite mer på djupet. Björn Ranelid, KG Hammar och Bodil Jönsson är tre drömgäster i det avseendet – de har livserfarenhet, har reflekterat och tänkt, säger Cecilia Nebel.

Sunny Soul Sundays

Vårens program:

31/3: KG Hammar om längtan.

28/4: Bodil Jönsson om tid.

26/5: Björn Ranelid om kärlek.

Samtliga tillfällen börjar med en trerätters middag klockan 13. Samtalet äger rum mellan huvudrätten och efterrätten.

Publicerad 13 March 2019 06:00