Kiosken har alltid varit en naturlig mötesplats för Örtoftaborna.

Kiosken har alltid varit en naturlig mötesplats för Örtoftaborna. Arkivbild: Åse-Marie Nilsson

Efter 53 år – kiosken i Örtofta stänger för gott

Lördagen den 30 mars blir sista öppetdagen

ÖRTOFTA.

I 53 år har kiosken i Örtofta varit byns sociala nav och naturliga mötesplats. Lördagen den 30 mars innebär slutet för en era då kiosken stänger för gott.

Av
Anja Degerholm

Verksamheten har sedan 1965 drivits av Brita Nilsson, med hjälp av dottern Janet Nilsson. Nu meddelar de att kiosken läggs ner eftersom de inte orkar driva den vidare längre. I ett Facebook-inlägg skriver Janet Nilsson:

”Vi har tagit beslutet att stänga kiosken. Lördagen den 30 Mars är sista dagen som vi har öppet. Vi tackar alla fina kunder för dessa år. Så många vänner o minnen vi fått som kommer att finnas kvar. Stort tack o kram från Brita o Janet”.

För många Örtoftabor är detta tråkiga nyheter och inlägget fylldes snabbt med hyllningar och kommentarer om gamla minnen.

En trogen kund skriver: ”Tack för att ni alltid har mött barnen med ett leende och lyssnat på deras babbel med tålamod! Tack för allt fredagsgodis och glass under härliga sommarkvällar! Ni kommer bli saknade.”

En annan skriver: ”Byns centralpunkt, jag har aldrig gjort ett besök i min gamla hemby utan att besöka Brita i hennes kiosk. Stor saknad.”

”Saknar ord för er betydelse för oss alla som bor här och för bygden”, skriver en tredje.

Vad som händer med kiosken och tomten efter den 30 mars är fortfarande oklart. Klart är att tomten ska säljas.

Publicerad 12 March 2019 11:36