Sällskapsrummet och Don Quijote spelas i Eslöv i vår.

Sällskapsrummet och Don Quijote spelas i Eslöv i vår. Foto: Pressbild/Markus Garder

Riddarsaga på arabiska och en komedi om döden på vårens program

Eslövs teaterförening bjuder både på klassiker och nyskrivet

Av
Anja Degerholm

ESLÖV. En komedi om den sista dagen i livet och en klassisk riddarsaga i arabisk tappning. Det är något av det som står på Eslövs teaterförenings vårprogram.

Först ut är föreställningen "Ett odjur till hembiträde", en nyskriven komedi i folklig anda. Föreställningen driver med klassamhället, moral och pigdebatten, med en nostalgisk 1940-talsinramning. Spelas i Harlösahallen den 13 februari klockan 19, medarrangör är Harlösa byalag.

Torsdagen den 21 februari klockan 18 gästar Arabiska Teatern Medborgarhuset i Eslöv med en arabisk tolkning av Miguel de Cervantes klassiker om Don Quijote. Riddaren som lämnar sitt hem för att strida för de svaga och förtryckta, samtidigt som han slåss mot sina egna skuggor och fantasier. Föreställningen riktar sig till barnfamiljer och ges på arabiska.

Hur hanterar vi det faktum att vi blir äldre? Om detta handlar "Sällskapsrummet", en komedi om Sigrid Dunckers sista dag i livet. En föreställning som gjort succé i England och nu sätts upp för första gången i Sverige och spelas den 1 mars klockan 19 på Medborgarhuset. Den utlovas vara såväl rolig och gripande som stundtals surrealistisk med hög igenkänning.

Publicerad 11 February 2019 15:18