Butiken vid Flygstaden blir en välsorterad stormarknad, Stora Coop, som förutom livsmedel även kommer att sälja saker till hemmet.

Butiken vid Flygstaden blir en välsorterad stormarknad, Stora Coop, som förutom livsmedel även kommer att sälja saker till hemmet. Foto: Per Kristiansen/Coop

Coop öppnar inom kort – både i centrum och vid Flygstaden

Livsmedelsjätten satsar på två butiker i Eslöv

ESLÖV.

Inom några veckor slår Stora Coop upp portarna för sin nya butik vid handelsområdet Flygstaden. Butiken i centrala Eslöv blir kvar, men med halverad butiksyta. Även den ska öppna inom kort.

– Planen är att båda butikerna ska öppna innan påsk, säger Peter Mattisson, chef för butiks- och fastighetsutveckling på Coop Kristianstad Blekinge som säger att exakt datum ännu inte är spikat.

Stora Coop vid Flygstaden står först på tur. Butiken ska bland annat ha en charkavdelning med egenstyckat kött och en stor delikatessdisk. Förutom livsmedel kommer det även finnas ett utbud med produkter för hemmet och familjen.

För ett år sedan sålde Coop fastigheten i korsningen Västergatan och Västerlånggatan till Mims Invest som står bakom Flygstaden. Coop lovade då att stanna kvar i stadskärnan även om man ska öppna en stormarknad på det nya handelsområdet.

– Det blir en mindre butik än tidigare, men vi vill inte lämna eftersom vi vet att folk är vana att handla i butiken, säger Peter Mattisson.

Tidigare har butiken haft en säljyta på ungefär 3 000 kvadratmeter, den ombyggda butiken kommer ha runt hälften av den ytan. Den gamla entrén öppnas upp och vid ingången kommer det att ligga en annan butik. Fortsätter man in i byggnaden så kommer Coop att ha en spelhörna och förbutik innan entrén till själva butiken.

Coop-butiken kommer att ha stängt några veckor innan det är dags för nyinvigning i vecka 15. I fastigheten planeras det även för apotek, gym och tandläkare.

Publicerad 03 February 2019 06:00