Tjuvarna hade pallat upp bilen med hjälp av gatstenar.

Tjuvarna hade pallat upp bilen med hjälp av gatstenar. Foto: Privat

Emma utsatt för fräck stöld – bilens fyra hjul spårlöst borta

"Så iskallt gjort mitt på en allmän parkering"

ESLÖV.

När Eslövsbon Emma Flink skulle ta bilen för att köra till vårdcentralen i onsdags morse gjorde hon en oväntad upptäckt. Någon eller några hade monterat av de fyra hjulen på hennes bil.

– Jag blev jättechockad och var tvungen att titta en extra gång, jag kunde inte fatta att hjulen var borta, säger Emma Flink.

Stölden skedde på Greve Dückers väg där Emma brukar parkera sin bil, någon gång mellan lördag kväll och onsdag morgon. En allmän parkering där det ofta rör sig folk. Tjuvarna fick med sig hela hjulen med däck och bultar och allt.

– Jag förstår inte hur iskall man kan vara. Det är mycket folk på parkeringen och det är trångt mellan bilarna. Hur har de ens lyckats hissa upp bilen och ta av hjulen?

Mina föräldrar ställde upp och lånade mig pengar så jag kunde köpa ordentliga dubbdäck

Efter att ha varit föräldraledig och sjukskriven under en längre tid fick Emma Flink i oktober ett efterlängtat jobb. Strax därefter var hon tvungen att laga bilen för 23 000 kronor, något som sved rejält ekonomiskt. Och efter det var det dags för ännu en stor utgift – vinterdäck.

– Mina föräldrar ställde upp och lånade mig pengar så jag kunde köpa ordentliga dubbdäck, de kostade runt 6 000 kronor. Eftersom jag har två små barn så är säkerheten viktig, säger Emma.

De nya fina dubbdäcken blev dock inte långvariga. Bara en dryg månad senare blev de alltså stulna.

Uppgiven efter upptäckten skrev Emma ett inlägg på Facebook i hopp om att någon kanske sett eller hört något. Efter stund fick hon ett meddelande i inkorgen.

– Det var en kille som heter Dennis som jobbar på Bil-Månsson. Ha sade att de hade fyra stycken begagnade allrounddäck som jag kunde få, för att de gärna ville hjälpa till efter det jag varit med om. Det gjorde mig ännu mer chockad, det har varit en omvälvande dag, säger en rörd Emma Flink.

Emmas pappa hjälpte till att hämta däcken och montera dem på hennes bil.

– Nu rullar den i alla fall, det är jag väldigt tacksam för. Min dotter som är två år har krupp och astma och vi behöver åka till sjukhuset rätt ofta, därför behöver jag verkligen min bil.

Publicerad 31 January 2019 06:00