Tidigare kommunalrådet Susanne Meijer (S) avsäger sig sitt uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen.

Tidigare kommunalrådet Susanne Meijer (S) avsäger sig sitt uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen. Foto: Jonas Larsson/Arkiv

Susanne Meijer (S) lämnar kommunstyrelsen: "Har fått utstå spott och spe"

Tidigare kommunalrådet avsäger sitt uppdrag

HÖRBY. Hörbys tidigare kommunalråd Susanne Meijer (S) avsäger sig sitt uppdrag i kommunstyrelsen. Det meddelar Meijer i ett inlägg på sin Facebook-sida. "Den främsta orsaken är den skada mina anhöriga har drabbats av mitt politiska uppdrag", skriver hon.

Susanne Meijer har under den senaste mandatperioden varit kommunstyrelsens ordförande. Ett uppdrag som strax innan jul togs över av Sverigedemokraten Cecilia Bladh in Zito. Meijer fortsatte som ledamot för Socialdemokraterna när kommunstyrelsens nya presidium utsågs, men nu hoppar hon alltså av.

Meijer skriver att hon informerat partiets fullmäktigegrupp och att hon kommer att ligga lågt på kommunfullmäktige framöver, och endast delta när hennes motioner behandlas. Som orsak till avhoppet anger Meijer att hennes anhöriga har fått lida för att hon är politiskt engagerad. "De har fått utså spott och spe utav rasister i Hörby som har synpunkter på mig och min utförda S politik och kletat det på min familj. Folk som inte begriper att beslut tas i majoritet och att jag inte är envåldshärskare".

Vidare skriver hon att hon tycker att det är beklämmande att folk inte kan skilja på person och person och att "det är en hop tragiska skitstövlar tyvärr."

Ett år innan valet lämnade de övriga partierna den styrande fempartikoalitionen. Socialdemokraterna med Susanne Meijer i spetsen fortsatte att styra i minoritet fram till valet, då Sverigedemokraterna blev största parti.

Susanne Meijer skriver i inlägget att hon tror att SD:s väljare gör "stora glädjevägen" över hennes beslut att lämna kommunstyrelsen. Hon passar även på att ge Centern, Liberalerna och Miljöpartiet en känga för att de inte ville samarbeta med S: "Jag säger till er – att alla gör ett val och valet för er var inte att motverka rasister och homofober. Ni gav dem istället röda mattan".

Publicerad 16 January 2019 10:30