Auktionshallen öppnar på Handelsgatan i Erikshjälpens gamla lokaler.

Auktionshallen öppnar på Handelsgatan i Erikshjälpens gamla lokaler. Foto: Privat

Auktionshall öppnar i Erikshjälpens gamla lokaler

Ska sälja på nätauktion med fysisk visning i Höör

HÖÖR. Inom kort öppnar Höörs Auktionshall i Erikshjälpens gamla lokaler på Handelsgatan. Lördagen den 19 januari hålls den första visningen och tanken är att ha visning varje lördag med nya varor.

Höörsboon Mattias Andersson står bakom auktionshallen.

– Jag har varit kontorschef i 20 år på Pantbanken i Malmö och jobbat mycket med värderingar av smycken, klockor och diamanter. Eftersom jag har arbetat många år i branschen så har jag ett stort kontaktnät som hjälper till med värderingskunskap, säger Mattias Andersson.

Han har sedan tidigare en städfirma och en loppis tillsammans med sin fru och har även tagit emot och värderat dödsbon.

Auktionshallen kommer att sälja allt mellan himmel och jord.

– Vi tar emot allt som går att sälja på en auktion. Lokalen är en gammal bilhall, så vi kan till och med ta emot bilar eller motorcyklar om det skulle vara så.

Auktionshallen är kopplad till den stora auktionssajten Auctionet som har 250 000 användare och som används av ett fyrtiotal andra auktionshus i Sverige. Det gör det möjligt att sälja till mer långväga köpare.

– De har transport mellan auktionshusen och är väldigt glada för att vi öppnar eftersom vi ligger mitt i Skåne.

Auktionerna kommer alltså att hållas på nätet, men varorna kan beskådas på plats i Höör. Varorna ligger ute en vecka på auktionssajten och varje lördag fylls det på med nya varor, då är det också visning i auktionshallen.

Inför invigningen ska den 450 kvadratmeter stora lokalen målas, det ska installeras larm och en ny garageport, i övrigt är lokalerna välanpassade för den kommande verksamheten.

Mattias Andersson bor bara ett stenkast från sin nya arbetsplats.

– Det ska bli skönt att slippa pendlingen. Jag har haft tankar på testa en egen auktionshall länge, nu är jag 45 år så det är väl kanske sista chansen att kunna bygga upp något eget, säger han.

Publicerad 13 January 2019 06:00