Mannen kan inte förklara varför han blev så arg på försäljarna.

Mannen kan inte förklara varför han blev så arg på försäljarna. Foto: Mostphotos.com

Lackade ur på larmförsäljare – döms för misshandel

Höörsbon får villkorlig dom och dagsböter

HÖÖR.

När den 67-åriga Höörsbon fick besök av två larmförsäljare tappade han fattningen helt hamnade i handgemäng med dem. Nu döms mannen för misshandel och ofredande.

Händelsen utspelade sig i januari i år. De två försäljarna ringde på mannens dörr och pratade först med hans hustru. Helt plötslig kom 67-åringen till dörren och var arg och högljudd. Detta resulterade i handgemäng och vad som exakt hände därefter har de inblandade olika uppfattning om.

Enligt de två försäljarna viftade mannen med knytnäven och slog flera gånger mot en av försäljarna. De flesta slagen missade, men några träffade i huvudet och på kroppen. Han snavade och skadade sin tumme som gjorde ont några dagar efter händelsen. Den andra försäljaren blev bortknuffad med en knytnäve i magen, men höll sin pärm som skydd.

Mannen själv säger att han blev irriterad när han hörde att det var försäljare som ringt på. Av någon anledning blev han väldigt arg och tappade fattningen helt. Han erkänner att han knuffat undan dem och skrikit att det var hemfridsbrott, olaga intrång och liknande. Han hävdar också att han blivit sparkad av en av försäljarna och då knäckt några revben. Han sökte dock ingen vård för detta och polisanmälde händelsen först senare.

Lunds tingsrätt dömer mannen för misshandel och ofredande. Han får villkorlig dom och 100 dagsböter på 190 kronor. Rätten skriver i domen att angreppet varit oprovocerat och "i omgångar närmast besinningslöst och brott kan under sådana förhållanden inte anses som ringa".

Publicerad 08 December 2018 06:00