Lars-Åke Wilhelmsson, alias Babsan, är årets gästartist i Eslövsrevyn.

Lars-Åke Wilhelmsson, alias Babsan, är årets gästartist i Eslövsrevyn. Foto: Mostphotos.com

Babsan ska glittra tillsammans med Eslövsrevyn

Lockar till skratt med grillförbud, bananflugor och tågkaos

ESLÖV. Mycket sång och musik, sketcher med ett högt tempo – och en massa glitter och paljetter. Det utlovas när Eslövsrevyn bjuder in till sin årliga nyårsrevy. Årets gästartist är Lars-Åke Wilhelmsson och hans alias Babsan.

– Eslövsrevyn är ett härligt gäng så det var lätt att säga ja. Det ska bli jätteroligt, säger Lars-Åke Wilhelmsson om sin medverkan.

Det var när han spelade fars i somras med Allan Svensson och Lotta Thorell som han blev tillfrågad av Eslövsrevyns producent Bengt Dietrich. Paret Svensson och Thorell var gästartister i 2017 års upplaga av revyn.

– Allan och Lotta sa att det var jättekul och att jag borde hoppa på det om jag kunde, och så blev det, säger Lars-Åke Wilhelmsson.

Han har stått mycket på scen i sina dagar, men inte speciellt mycket i revysammanhang. En nyårsrevy i Kalmar för sju år sedan är det han har med sig i bagaget.

– Jag turnerade med After Dark i flera år, men det var inte på samma sätt. Sketcherna i en revy ska ju få publiken att skratta, det har jag inte så mycket erfarenhet av. Men jag tror jag fixar det med det här gänget, de har så stor erfarenhet att backa upp med.

Sommarens grillförbud, irriterande bananflugor och det ständiga tågkaoset är exempel på ämnen som Eslövsrevyn tar sig an.

– Vi har hittat en del guldkorn. Och Lars-Åke är väldigt bra att jobba med. Han är full av idéer och tankar och bjuder mycket på sig själv, säger producenten Bengt Dietrich.

Lars-Åke Wilhelmsson ska medverka både som sig själv och som Babsan. Han har även lovat att imitera en känd svensk stjärna.

– Vi får se om publiken kan känna igen vem det är, säger han med ett skratt.

Förberedelserna pågår för fullt och den 12 januari blir det premiär. Ensemblen består av tio personer plus fem dansare och en orkester med fem medlemmar.

– Vi är ett sammansvetsat gäng som har väldigt roligt ihop, både på repetitionerna och på scenen. Även om det är mycket jobb så är det under de här månaderna man fyller på med energi, säger Bengt Dietrich som varit med sedan 1988.

– Vi hoppas på publik från hela Skåne, både gamla och nya ansikten.

Missa inte!

Eslövsrevyn med Babsan på Medborgarhuset i Eslöv. Premiär den 12 januari, därefter föreställningar fredagar och lördagar fram till den 9 februari. Dubbla föreställningar på lördagar. För mer information se hemsidan eslovsrevyn.se.

Publicerad 08 December 2018 06:00