Ann-Jeanette Björn-Bentzen håller Hörby rent när hon tar sina dagliga morgonpromenader.

Ann-Jeanette Björn-Bentzen håller Hörby rent när hon tar sina dagliga morgonpromenader. Arkivfoto: Anja Degerholm

"Ploggare" och miljömedvetna elever får dela på miljöpris

Prissumman är på 10 000 kronor

HÖRBY.

"Ploggaren" Ann-Jeanette Björn-Bentzen och Cirkusborgens fritidshem på Georgshillskolan får dela på Hörby kommuns miljöpris 2018. Det beslutade kommunstyrelsen vid sitt senaste möte.

Miljöpriset delas ut för en "särskilt förtjänstfull insats inom miljöområdet i Hörby kommun". Den ska leda till en bättre miljö samt förebygga, begränsa eller undanröja miljö- och hälsofarlig verksamhet. Det kan se genom information, undervisning, produktutveckling och aktivt miljö- och hälsovårdsarbete.

Lokaltidningen skrev tidigare i år om Ann-Jeanette Björn-Bentzen som "ploggar", det vill säga går eller joggar och plockar skräp samtidigt.

– Dels får jag motion, dels gör jag lite nytta för samhället. Dessutom tycker jag att det är väldigt roligt, berättade Ann-Jeanette Björn-Bentzen i reportaget.

Nu belönas hon alltså för sin miljöinsats. Hon får dela priset med Cirkusborgens fritidshem på Georgshillskolan som under läsåret haft temat "Miljöäventyret" där eleverna bland annat fått lära sig att sortera sopor och varför det är så viktigt att panta och ta hand om miljön.

Pristagare utses av kommunstyrelsen efter nominering av miljönämnden. Prissumman är på 10 000 kronor.

Publicerad 07 December 2018 11:44