Foto: Mostphotos.com

Ljusets drottning sprider ljuv julmusik

Flera luciafiranden i Mellanskåne

MELLANSKÅNE. Årets mörkaste tid är här och med den kommer ljusets drottning och sprider ljus och ljuv julmusik. Runtom i Mellanskåne bjuds det på ett flertal luciafiranden.

I Eslöv ges det två luciakonserter i Eslövs kyrka. Onsdagen den 12 december klockan 19 gästar Eslövs Lucia och kulturskolans sångare med körer. Dagen efter, på självaste luciadagen klockan 19, framför Septemberkören advents- och julsånger under ledning av Ann-Margreth Nyberg. Och söndagen den 16 december bjuder Svenska kyrkan in till ytterligare en julkonsert då Eslövs Vokalensemble sjunger ”highlights” ur julrepertoaren under ledning av Ann-Margreth Nyberg. Konserten börjar klockan 15.

Lucia och hennes tärnor besöker även Hörby kyrka för en luciakonsert den 13 december klockan 18. Medverkar gör barn från Hörby församlings barngrupper och barnkörer samt elever från Kulturskolan och församlingens vokalgrupp Soul Voice. På självaste luciadagen blir det också firande på Svensköpsgården i Killhult, klockan 18.30. Det blir traditionellt luciatåg med sång och musik samt kaffeservering.

För den som är morgonpigg anordnar Kulturhuset Anders i Höör en luciakonsert den 13 december klockan 08. Förutom Lucia och hennes tärnor medverkar Musikskolans körer Singoalla och Vocals. På kvällen samma dag ges även en konsert i Höörs kyrka, klockan 19. Gratis inträde men biljett krävs. Biljetter kan hämtas antingen hos Musikskolan eller på församlingshemmet.

Publicerad 06 December 2018 06:00