Bengt och Carola Losell fick ta emot utmärkelsen på galan i Malmö den 19 november.

Bengt och Carola Losell fick ta emot utmärkelsen på galan i Malmö den 19 november. Foto: Pax Engström/DI

Snabbväxande städföretag belönas med Gasellen

"En stor efterfrågan på hushållsnära tjänster"

ESLÖV.

Familjeföretaget Losells städ och fönsterputs har de senaste fem åren växt så det knakat. Nyligen fick de utmärkelsen Gasellen som ett av Skånes mest snabbväxande företag, tillsammans med sex andra företag i Mellanskåne.

– Vi är såklart jättestolta över att vara ett av Skånes Gasellföretag. Det har gått väldigt bra för oss de senaste åren, utmärkelsen är ett kvitto på det, säger Dennis Losell som tillsammans med sina föräldrar Carola och Bengt samt systern Carolina driver företaget idag.

Losells städ och fönsterputs startades av Carola Losell 1995. För fem år sedan blev alla fyra familjemedlemmar delägare i företaget och sedan dess har det hänt mycket.

– Då var vi kanske fyra–fem anställda, nu är vi drygt fyrtio, berättar Dennis Losell.

I starten var det i huvudsak hemstädning och lokalvård som företaget erbjöd. År 2013 började man med fönsterputs och för två år sedan startade man även en bud- och flyttfirma. Ett tvätteri finns också i verksamheten, som framför allt arbetar på uppdrag av olika vårdinrättningar.

– I och med rutavdraget har det blivit en rejäl ökning av flytt- och budjobb. Vi märker att det finns en stor efterfrågan på hushållsnära tjänster generellt, och det bara ökar och ökar, säger Dennis Losell och fortsätter:

– Det finns fler planer för framtiden, men ingenting som jag kan avslöja nu. Vi vill gärna växa i kostymen och ta ett steg i taget.

Gasellen delas sedan 2000 ut av tidningen Dagens Industri. För att bli en Gasell måste företaget uppfylla en rad kriterier, bland annat ska man ha minst tio anställda, ha fördubblat sin omsättning från första till sista räkenskapsåret, ökat omsättningen varje år de senaste tre åren och vuxit organiskt utan förvärv eller fusioner.

Den 19 november hölls den årliga Gasellen-galan i Malmö där de företag i Skåne som fått utmärkelsen uppmärksammades. Familjen Losell representerades av Carola och Bengt.

Pristagare

Följande företag i Mellanskåne har belönats med Gasellen:

Krister Andersson Projekt, Billinge, konsultföretag.

Mawima Teknik, Eslöv, tillverkning.

Otto Nilssons Byggnads, Eslöv, byggföretag.

Watt Heating, Eslöv, handel.

Losells städ och fönsterputs, Eslöv, lokalvård.

Harlösa last och transport, Harlösa, transport.

Spaobad i Sverige, Höör, byggföretag.

Publicerad 29 November 2018 06:00