Lunds tingsrätt.

Lunds tingsrätt. Foto. Fredrik Magnusson

Skulle hämta pizza – misshandlades svårt

Gärningsmännen döms till fängelse

ESLÖV/SVEDALA. Mannen skulle hämta pizza för att avsluta kvällen med några vänner. Men när han väntade på sin mat blev han svårt misshandlad av två män utanför pizzerian. Mannen fördes i ambulans till sjukhus där han fick opereras akut.

Två män hemmahörande i Eslöv och Svedala döms till vars åtta månaders fängelse. Detta efter att de misshandlat en man så svårt att han fick opereras akut för flera benbrott. Mannen tvingades vara sjukskriven flera månader efter händelsen och är än i dag inte återställd. Till följd av misshandeln har han mist styrka och balans i det skadade benet, vilken tvingat honom att byta jobb.

Det var i december i fjol som mannen befann sig på Storgatan i Eslöv för att hämta pizza. När han anlände till pizzerian la han märke till två män som bråkade en bit bort. Han ropade efter dem att sluta, vilket de inledningsvis också gjorde.

När mannen kom ut efter att ha lagt sin beställning var de båda åter i gång. Denna gång noterade mannen att den ena låg över den andra. Han begav sig därför dit för att få dem att sluta.

Därefter minns mannen inte mycket då han strax därefter själv var föremål för männens ilska. I förhör har mannen berättat hur först den ena och sedan den andra gett sig på honom.

Medan mannen låg på marken ska han ha fått motta upprepade sparkar och slag mot underkroppen och huvudet, vilket bland annat resulterade i benbrott i vadbenet och smalbenet, samt blodutgjutelse vid ena ögat.

Enligt tingsrättens bedömning är den misshandlade mannens historia om vad som hänt är trovärdig. Mannens uppgifter anses även vara samstämmiga med övriga vittnesuppgifter som framkommit under rättegången.

Gärningsmännen som båda finns med i brottsregistret sedan tidigare döms till åtta månaders fängelse, samt att betala skadestånd till offret om 44 500 kronor.

Publicerad 29 November 2018 00:00