Foto: Mostphotos.com

Lions instiftar stipendier till Hörbys avgångselever

Läsåret 2018/2019 ska 17 000 kronor delas ut

HÖRBY. Lions Club Hörby ska från och med vårterminen 2019 dela ut ett antal stipendier till avgångselever på högstadieskolorna. Tanken är att stipendierna därefter ska delas ut årligen.

Lions vill genom detta initiativ uppmuntra ungdomar att satsa på sin framtid, sin utbildning samt att vara en god kamrat och medmänniska. För att bli nominerad gäller det inte bara att prestera i nian utan under hela högstadietiden.

Eleverna kommer att informeras på skolorna om detaljerna kring stipendierna, som kommer att delas ut i samband med skolavslutningen. För läsåret 2018/2019 ska det att delas ut stipendier på totalt 17 000 kronor. Enligt Lions Club Hörby har responsen från skolornas ledning varit mycket positiv.

På Frostaskolan och Georgshillsskolan kommer det att delas ut tre stipendier. "Lions kamratstipendium" ska ges till elever med fokus på kvaliteter som kamratskap, lojalitet, ärlighet, antimobbing, ansvar, ledarskap, vi-anda och hjälp till dem som behöver stöd. "Lions skolstipendium" delas ut till elever med fokus på att skaffa kunskap, jobba hårt och visa framsteg och inse att utan kunskap kan jag kanske inte få det jobb jag drömmer om. Och slutligen, "Lions stora resan-stipendium", ska vigas åt elever som har lyckas med sitt skolarbete trots stora problem eller motgångar.

För eleverna på Ludvigsborgs friskola har ett kollektivt resestipendium instiftats som ska öka lärandet om dramatiska händelser från de senaste hundra åren.

Publicerad 28 November 2018 14:01