Jakob Erlandsson och Stefan Karlsson är de nya ägaren av köttaffären på Storgatan.

Jakob Erlandsson och Stefan Karlsson är de nya ägaren av köttaffären på Storgatan. Foto: Jessica Falk

Köttaffären på Storgatan öppnar i ny regi

"Vill skapa en butik med gammaldags känsla"

HÖÖR.

Köttaffären på Storgatan i Höör har stått tom ett tag, men nu tar nya krafter över och den 22 november blir det nyöppning. De nya ägarna vill göra egna charkuterier och skapa känslan av en gammaldags köttbutik.

Jakob Erlandsson och Stefan Karlsson heter de nya ägarna. Två kollegor som tidigare jobbat flera år i butik tillsammans.

– Det har alltid varit en dröm att ha något eget, nu fick vi chansen, säger Jakob Erlandsson som tidigare jobbat i bland annat Lund, Harlösa och Marieholm.

De senaste veckorna har Jakob och Stefan jobbat intensivt med att fixa till lokalen. Det nya namnet på butiken blir Storgatans kött och chark i Höör.

– Vi vill att det ska vara som en gammaldags köttaffär där man kan komma in och köpa två kotletter med ben och tre skivor skinka över disk. Vi kommer även satsa på egengjord chark och ha mycket svenskt och närproducerat kött, berättar Jakob.

Nyöppning blir alltså den 22 november, lagom till julhandeln.

– Vi har jobbat hårt för att kunna öppna innan jul, det hade varit svårt att dra igång i januari. Vi har mycket erfarenhet med oss, så vi ska nog klara ut det, säger Jakob Erlandsson.

Publicerad 09 November 2018 15:21